Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
"Remember Adrian Paunescu" la Casa de cultura din Nasaud! Vineri 6 noiembrie!

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud prin Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Primaria Orasului Nasaud va organiza un spectacol de muzica folk in amintirea poetului Adrian Paunescu, la 5 ani de la trecerea acestuia la cele vesnice. Vor canta pentru cei care il poarta inca in suflet pe cel care a fost legat intr-un mod special de judetul Bistrita-Nasaud, fiul poetului, Andrei Paunescu, impreuna cu Emeric Imre, Magda Puskas si Florin Sasarman. Spectacolul va incepe  de la ora 18.00, iar intrarea va fi libera.

 * Poetul Adrian Paunescu obisnuia sa viziteze de cateva ori pe an orasul Nasaud, mai ales ca in orasul de pe Somesul Mare avea prieteni buni care il gazduiau in caselele lor, familiile Vaida si Nistor. El a scris aici multe poezii si articole pentru publicatiile la care colabora in anii ’80, dupa desfiintarea Cenaclului Flacara si indepartarea abuziva a sa de la conducerea revistei Flacara. Probabil ca inca multi bistriteni isi mai amintesc de dupa-amiaza de cenaclu pe care a facut-o Adrian Paunescu in primavara anului 1989 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Bistrita. Aici, unde fusese invitat la o intalnire cu scriitorii, dar avandu-I alaturi pe fiul sau, Andrei Paunescu si pe Florin Sasarman, a "tinut" asistenta in priza mai bine de patru ore.

  Despre acestea si despre multe altele se va vorbi si se va canta in seara de 6 noiembrie la spectacolul "Remember Adrian Paunescu" la Casa de Cultura din orasul Nasaud.

 

Bogdan-Gruia IVAN

Purtator de cuvant CJ Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2646 vizualizări30 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0