Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Lansare de carte: Melania Cuc - "Estuare cu autograf", Editura Karuna, 2015.

Cunoscuta si apreciata scriitoare Melania Cuc publica o carte de cronici de intampinare, exercitii de bunavointa critice, prezentari ale cartilor ce i-au parvenit cu autograf de-a lungul anilor, sugestiv intitulata "Estuare cu autograf", Editura Karuna, 2015.

Pe coperta a IV-a a cartii, Melania Cuc ne descifreaza continutul actualei carti: "De unde vine bucuria creatiei? Cum se numeste combustia interioara ce alimenteaza imaginatia unui scriitor? Iata intrebari la care am cautat raspunsuri, parcurgand paginile cartilor pe care le-am primit cu autograf in ultimii ani.
Evident, textele lecturilor mele sunt inegale ca realizare literara, nici eu nu sunt critic literar, doar scriitorul care se bucura de fiecare carte buna semnata de colegii de breasla".
Astfel stand lucrurile cu "spatele" literar-valoric asigurat, scriitoarea antologheaza cu sufletul si simtul critic, haruit, daruit de pronia divina de-a lungul a 187 de pagini, scriitori de toate generatiile, de toate pregatirile, cu mai mult sau mai putin talent.
Din zona Bistrita-Nasaud sunt recenzati 17 autori: Grigore Avram, Nicolae Baciut, Elena M. Cimpan, Ioan Cioba, Cornel Cotutiu, Virginia Branescu, Augustin Baciu, Mariana Irimia, Victoria Fatu Nalatiu, Maria Olteanu, Alexandru Cristian Milos, Menut Maximinian, Valentin Marica, Gheorghe Mizgan, Ovidiu Pojar, Veronica Stir, Virgil Ratiu.
Despre carte au opinat in polemici cordiale: Menut Maximinian, Alin Cordos, Tiberiu Irimia - directorul Ed. Karuna, Victoria Fatu Nalatiu, Al. Cristian Milos si invitatele: Maria Cornelia Postescu din Aliba Iulia si Mihaela Gradinariu din Suceava si, bineinteles, scriitoarea Melania Cuc. Scriitorii prezenti in numar mare la Hotel Krone din Bistrita, patron d-na Sangeorzan, au primit cate un exemplar cu autograf din partea autoarei si au inchinat in cinstea ei si a cartii mirosind a cerneluri ale timpului si vesniciei cate un pahar cu vin rosu si si-au prezentat cartile editate in 2015.
Estuarele critice ale Melaniei Cuc au inceput de sambata, 7 noiembrie 2015, sa se reverse in oceanele infinite ale eternitatii.

 

Al. C. Milos.

.


Foto - Marius Chiuzan

.

 
0 comentarii2751 vizualizări09 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0