Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Seara a doua de la Bistrita Folk 2015 - Magnifica! (35 de poze)

Muzica folk are viitorul asigurat, judecand dupa frumusetea si valoarea cantecelor prezentate de concurentii intrati in Gala lauretilor de la Festivalul Concurs pentru Tineret "Bistrita folk 2015"!

Iar castigatorul Premiului  intai, Paul Adrian Tihan, a impresionat odata in plus, pentru ca a abordat un text atat de greu, cum este poezia eminesciana "Kamadeva" intr-un stil foarte profund si profesional. Felicitari, lui si tuturor tinerilor care au "urcat" pe scena festivalului, care s-a desfasurat in Sala Polivalenta din Bistrita.

Cat despre recitaluri, cine nu a fost in sala nu poate intelege exact ce a fost acolo: o simbioza artisti - public cum rar se intampla! Sau, altfel spus, cum numai intre folkisti si publicul muzicii folk poate avea loc! Vasile Bancea si Alexandra Sidor, Doru Stanculescu si Sorin Minghiat, Vali Serban si Sorin Minghiat, cu un "Dor de Bacovia" monumental interpretat si, la final (un final de … o ora si ceva, entuziasmant si seducator, cu bisuri repetate), Ducu Bertzi & friends, cu totii au sapat adanc in sufletele celor peste 800 de spectatori!

Dupa ceea ce s-a vazut la "Bistrita folk", se poate crede ca acest gen artistic, muzica folk, a ajuns din nou acolo unde era in anii de popularitate din deceniile sapte - opt ale veacului trecut. Si este reconfortant sa constati ca folkul transcende atat de bine trecerea…veacurilor! Lasam, din nou, fotografiile sa vorbeasca, poate chiar sa…cante!

 

Florin Sasarman.

.

Foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii2478 vizualizări16 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0