Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 15 August 2022 - 14587
Finala: "Batalia Cartilor" 2015 .

"Marea finala" a concursului "Batalia Cartilor" pentru copii (11-13 ani), editia a II-a 2015, a avut loc in data de 23 noiembrie, ora 16, in Sala "Liviu Rebreanu" a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud.
Cei 15 finalisti au fost rasplatiti pentru efortul lor, cu diplome si premii pentru participare. Juriul format din d-na Ramona Salak - inspector de specialitate de limba si literatura romana la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, dl. Vasile Vidican - profesor de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala Dobric si dl. Mircea Malut - scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, a desemnat-o pe Gimbuta Agnes (12 ani) de la Liceul cu Program Sportiv, ca "CITITORUL ANULUI", in urma prezentarii cartii preferate din lista celor 10 carti propuse pentru concurs.

De asemenea, s-au acordat trei premii pentru cele mai bune fise de lectura intocmite de finalisti, elevilor: Bozbici David (12 ani) de la Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare", Dolha David (12 ani) de la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" si Kelemen-Radu Crinela (13 ani) de la Scoala Gimnaziala "Lucian Blaga". 

S-a inmanat un premiu special elevului Petrean Horia Andrei (9 ani) de catre juriu, pentru cel mai fidel si activ cititor al bibliotecii.

Conform preferintelor exprimate de finalisti, a fost aleasa "CARTEA ANULUI" - "Toporisca" de Gary Paulsen.

Sectia Imprumut pentru Copii ii felicita pe finalistii concursului si ii invita sa participe la editia urmatoare.

 (http://www.bjbn.ro/jurnale/233/Finala-Bataliei-Cartilor-2015-Categoria-de-varsta-11-13-ani.html)

 

.

 

Toma Paula Maria - Colegiul National "Liviu Rebreanu", castigatoarea "Bataliei Cartilor" la categoria 14-18 ani!

  Marti, 24 noiembrie 2015, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, sala "Liviu Rebreanu", incepand cu ora 16 s-a desfasurat a doua finala (categoria adolescenti) a Concursului National de Lectura "Batalia Cartilor", aflat la a doua editie, un proiect sustinut de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), precum si de biblioteci din sistemul national al bibliotecilor publice. Perioada de derulare a proiectului pentru anul 2015 este 15 mai - 30 octombrie si a constat in citirea unei liste de 10 carti (impuse), completarea pentru fiecare carte a unei fise de lectura si a unui carnet de lectura in care au apreciat cu note de la 1 la 5 fiecare din aceste carti.

La categoria adolescenti au fost inscrisi initial 51 concurenti, din care 15 au renuntat pe parcurs, in finala ajungand 15 concurenti, adica toti cei care au reusit sa parcurga cele 10 carti si sa completeze aceste fise. Finala concursului a constat in principal din dezbaterea "Convinge-ma sa citesc!", in cadrul careia fiecare concurent si-a sustinut cartea preferata in fata juriului format din: doamna Ramona Salak - profesor, inspector de specialitate de limba si literatura romana la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Vasile Vidican - profesor de limba si literatura romana la Scoala Gimnaziala Dobric si David Dorian - bibliotecar bibliograf, precum si evaluarea fiselor de lectura din dosarul fiecarui concurent.

Dupa 3 ore de dezbateri, argumentari si pledoarii asupra cartii preferate, juriul a deliberat, in urma probelor stabilite, castigatorii:

  • Cititorul anului: Toma Paula Maria - Colegiul National "Liviu Rebreanu", care a sustinut si argumentat cel mai bine cartea preferata;

  • Cartea anului: "Delirium" de Lauren Oliver - cea mai discutata carte la dezbatere;

  • Cele mai bune 3 fise de lectura din categoria adolescenti (alese de juriu):

  •  
    • Rusu Irina - Colegiul National "Andrei Muresanu"

    • Varvari Oana Lucretia - Colegiul National "Andrei Muresanu"

    • Suciu Darius - Liceul de arte "Corneliu Baba".

 

 Va multumim! Toti am castigat! Lectura ne face invingatori!

 De asemenea, multumin sponsorilor in asigurarea protocolului: doamnei Viluta Mihaela Bratfalean (Restaurant Taranesc "Casa Doamnelor") si domnului Tiberiu Lengyel!

 (http://www.bjbn.ro/jurnale/234/Finala-Bataliei-Cartilor-2015-Categoria-de-varsta-14-18-ani.html)

 

0 comentarii2478 vizualizări25 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0