Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Concert de colinde "Copii pentru copii".

Asteptam in fiecare an Sarbatoarea Craciunului cu nerabdare, pentru sentimentul de unitate, pentru zilele lungi si pline de caldura petrecute in sanul familiei si alaturi de oamenii dragi, dar mai ales pentru a-L primi in sufletele si in casele noastre pe Mantuitorul Iisus Hristos. 
Pentru multi dintre noi insa, aceasta sarbatoare este umbrita de lipsuri si de dor, iar pentru a readuce zambetele pe fetele unor copii aflati in acesta situatie, am pregatit un eveniment cu scop caritabil. Un colind strabun reflecta cu exactitate semnificatia evenimentului pe care dorim sa-l desfasuram: "pe podele de nuiele, duc copiii-n palme stele". Este un dar facut de copii pentru alti copii, un concert al copiilor, unde vom asculta un colind din suflet si vom asista la o sceneta de teatru si dans. 

Concertul intitulat "Copii pentru copii", aflat la a doua editie, este organizat de Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi Bistrita-Nasaud si Palatul Copiilor Bistrita in parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Bistrita, Consiliul Judetean al Tinerilor, si va avea loc la Sinagoga, joi 17 decembrie, ora 17:00. Toate fondurile adunate in cadrul acestui eveniment vor fi directionate catre profesoara Crina Carcu, diagnosticata cu cancer. Bunurile, cadourile, hainele si jucariile vor fi distribuite unor copii cu o situatie precara.

Artistii acestui eveniment sunt talentatii elevi inscrisi la cursurile oferite de Palatul Copiilor,trupa Helios Junior care vor prezenta Scoala Ludica de Ioan Grosan, coordonator prof. Antonia Orban. Sectiunea de dansuri va fi asigurata de elevi ai Liceului cu Program Sportiv sectiunea gimnastica ritmica, coordonati de prof. Ica Sigartau. De asemenea, spectatorii vor putea viziona coregrafiile Peisaj de Iarna de Antonio Vivaldi si Gheorghe Iovu, coordonator prof. Zina Morar.

In incheiere, invitatul special al serii, Ona Matei va sustine un concert de colinde traditionale romanesti urmata de corul Asociatiei Tinerilor, elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Bistrita, coordonati de prof Andrea Pista si de grupul "Cetinita" de la scoala Gimnaziala Tiha Bargaului si Muresenii Bargaului coordonati de prof. Cornea Teodor Marius.

 

Pr. Tudor Mudure-Iacob.

0 comentarii2765 vizualizări14 decembrie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0