Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Colindatori din cinci judete s-au intalnit pe scena Caminului Cultural din Nepos.

Evenimentul s-a desfasurat marti, 15 decembrie, intr-o atmosfera de inalta simtire sufleteasca la care au participat numerosi spectatori din localitate, in frunte cu primarul Grigore Tiolan, care a adresat un cuvant de bun venit tuturor oaspetilor si a urat succes deplin acestei surprinzatoare activitati. Concertul de colinde a fost organizat de catre Scoala Gimnaziala" Gavril Istrate’’, la initiativa Scolii Gimnaziale nr.1 din Bistrita si face parte din proiectul " Copil ca tine sunt si eu’’, aflat la cea de-a IV-a editie, proiect cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Regionale al Ministerului Educatiei si Stiintei, 2015.

Coordonatorii acestui proiect sunt profesorii Elena Bors si Alina Petri de la Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita , in parteneriat cu Scoala din Nepos, ale carei protagoniste sun invatatoarele Rodica Petri si Stefania Borzasi. Dupa ce directoarea scolii gazda, Mariuca Pop a prezentat un minunat eseu despre acest cantec de taina care este colinda, si-au facut prezenta pe scena grupurile de colindatori din 11 scoli, unele venite de la distante destul de mari : Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita, Scoala Gimnaziala "Nicolae Titulescu’’ Cluj-Napoca, Scoala Gimnaziala" Nicolae Labis’’Malini, jud. Suceava, Liceul Tehnologic Galgau, jud. Salaj, Scoala Gimnaziala Cupseni, Jud. Maramures, Scoala Gimnaziala Josenii Bargaului, Scoala Gimnaziala" Grigore Herinean’’ Galatii Bistritei, Scoala Gimnaziala Sieu Magherus, CSI Lacrima Unirea, Liceul Tehnologic" Sfanta Maria’’ Bistrita, Scoala Gimnaziala" Gavril Istrate’’ din Nepos si a incheiat corul parohiei ortodoxe din localitate, condus de studentul teolog Ionut Somesan care a incantat sufletele celor prezenti prin colinda "Prea degeaba sange, prea degeaba patimi’’. Un recital de colinde a sustinut cu aceasta ocazie si tanara solista de muzica populara Adina Baiesiu. Caminul cultural a devenit astfel un Betleem al sufletului, iar scena in care s-au derulat colindele o adevarata iesle in care s-a nascut Pruncul Iisus. Colindatorii au fost rasplatiti de gazde cu mere si colacei, dar si cu bucate traditionale, pentru care s-au implicat in calitate de sponsori : primarul comunei Feldru, Grigore Tiolan, consilierul local, Gina Cira si dir. scolii, Mariuca Pop.

Concertul a avut si un scop caritabil cu mesajul " Colindam pentru o mama’’, iar fondurile adunate sunt indreptate catre profesoara de religie Crina Carcu, care sufera de cancer.


Mircea Darosi

1 comentariu2814 vizualizări16 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0