Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Roberto Fonseca in premiera la Cluj.

Inepuizabilul pianist de jazz Roberto Fonseca va sustine, in 23 aprilie, primul sau concert in Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat "Transilvania", incepand cu ora 20:00 si face parte din turneul international de promovare a celui mai recent album al solistului, intitulat "At Home". In formula Roberto Fonseca Trio, artistul si cei doi prieteni ai sai, Ramses Rodriguez si Yandy Martinez, vor interpreta melodii cu ritmuri de jazz cubanez si pronuntate influente exotice, menite sa incante orice audienta.

Recunoasterea internationala de care se bucura Fonseca este evidentiata prin palmaresul bogat de concerte sustinute in Europa, America de Nord si Asia. "Imi doresc ca muzica mea sa ajunga catre cei care inca nu au descoperit-o, in speranta ca intr-o zi voi ajunge pentru acestia un punct de referinta in jazz", spunea artistul cubanez la debutul sau, la inceputul anilor ’90. Un punct de referinta usor de reperat acum, cand discografia lui Roberto Fonseca include 9 albume solo si alte 18 in colaborare cu alti interpreti, publicul sau acceptandu-l ca fiind un veritabil promotor al jazz-ului in intreaga lume.

In cei peste 25 de ani de cariera muzicala, Fonseca a facut parte din orchestra condusa de Ibrahim Ferrer, a cantat alaturi de Buena Vista Social Club si a concertat impreuna cu alte nume sonore din lumea jazz-ului, precum: Omara Portuondo, Javier Zalba, Anga Diaz, Augusto Enriquez, Asa Feeston, Carlinhos Brown. In 2009, s-a dedicat unui proiect care a reunit muzicieni cubanezi si africani, reusind sa obtina o bine-meritata nominalizare la premiile "Grammy" pentru combinarea acordurilor acustice si electrice din piesa "Yo". Fonseca nu este strain nici de lumea filmului sau de cea a modei, contribuind, prin tehnici si idei unice, la explorarea creativitatii artistice.

Cunoscut adept al multiculturalismului, Roberto Fonseca va aduce in concertul din Cluj ritmuri si sonoritati diverse ce creaza un stil aparte caracterizat prin improvizatii sensibile si puternice in acelasi timp. Un inceput de an excelent pentru scena de jazz clujeana.

Biletele pentru concert sunt disponibile la preturi cuprinse intre 65 si 135 de lei si pot fi achizitionate de la Biroul Diesel Events (P-ta Unirii 10, Cluj-Napoca) sau online, de pe website-urile: www.DieselEvents.ro, www.Eventim.ro si www.BiletMaster.ro.

 

 

Link-uri:

https://www.youtube.com/watch?v=Wffo2tx-xHc
https://www.youtube.com/watch?v=CIEz6mslLiE

 


Producatorul evenimentului este Diesel Events, in colaborare cu Arts of All.

 Date de contact: P-ta Unirii 10, Cluj-Napoca - 400015, Romania

office@dieselevents.ro 

0799.600.900, 0264.439.043

www.dieselevents.ro0 comentarii2884 vizualizări12 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0