Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Se infiinteaza trupa de teatru de tineret "Liviu Rebreanu" a orasului Nasaud.

Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" Nasaud infiinteaza trupa de teatru de tineret a orasului  Nasaud. "E timpul ca, pe langa productiile culturale externe pe care le aducem in fata publicului nasaudean, sa incepem sa si producem cultura. Asa ca ne am gandit sa infiintam o trupa de teatru de tineret cu tineri din scolile nasaudene. Aceasta trupa de teatru a fost gandita impreuna cu actorul Mihai Amarie de la cunoscuta Trupa  de teatru pentru copii Piticot din Bistrita. Trupa de teatru va avea ca obiective imediate punerea in scena a 3 spectacole: 2 de varietati si, la sfarsit de an, mai exact in data de 27 noiembrie, la sarbatorirea zilei de nastere a celui mai mare romancier roman Liviu Rebreanu, a carui nume il poarta cu onoare Casa de Cultura Nasaud, se va pune in scena o piesa de teatru din cele patru scrise de el. 

Acest minunat proiect este o adevarata provocare pentru Casa de Cultura cat si pentru actorul Mihai Amarie. Ne propunem o reusita in acest sens deoarece orasul Nasaud nu este straina in a forma tineri actori de valoare, dovada este domnul Claudiu Maier, un tanar actor foarte cunoscut care activeaza in echipa lui Toni Grecu la  Divertis". Silviu Rus- manager Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" Nasaud

Mihai Amarie, licentiat in artele spectacolului, specializarea actorie este cunoscut pentru bogata experienta artistica acumulata pe parcursul carierei sale prodigioase. Experienta acumulata in anii facultatii l-au ajutat sa regizeze primele sale spectacole, ca profesor la Centru Comunitar de tineret Bistrita piesa de teatru "Pogoara iarna" de Maxwell Anderson, si mai tarziu, ca profesor la Palatul Copiilor Bistrita piesa de teatru "Al saselea simt" dupa textul lui M. Night Shyamalan. Din anul 2013 coordoneaza trupa de teatru Piticot, pe parcursul ultimilor trei ani producand mai mult de 10 spectacole pentru copii.

Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" face inscrieri pentru trupa de teatru amatori

conditiile sunt: 

- varsta intre 15-16 ani (clasa a 9-a si a 10-a)

- cunoasterea buna a limbii romane (citirea cursiva a unui text la prima vedere)

- inclinatii artistice

- seriozitate

- o poezie la alegere

 Preselectia va avea loc in data de 9 martie, la Casa de Cultura "Liviu Rebreanu"

0 comentarii2611 vizualizări02 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0