Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Vernisajul Salonului International "Eurofotoart" 2015 la Bistrita.

Editia a V-a a Festivalul Fotografiei Europene  organizat de Asociatia "Euro Foto Art" sub patronajul  Ministerului Culturii ofera posibilitatea organizarii unor expozitii reprezentative de arta fotografi in Romania si in diferite tari Europene. Scopul Festivalului este popularizarea artei fotografice in Romania, precum pe cea din tara noastra in Europa.

 In fiecare an cea mai reprezentativa manifestare a Festivalului il constiuie vernisarea renumitelor Saloane Internationale "Eurofotoart", organzate de Asociatia Internationala "Euro Foto Art" sub patronajul Ministerului Culturii. La aceste salon international au putut participa artisti fotografi din intreaga lume cu imagini realizate in Europa. Pentru editia a VII-a a Salonului International au fost inregistrate 2072 de imagini realizate de artistii fotografi din 14 tari Europene respectiv din SUA, Japonia si China.

 Juriul international format din artisti fotografi reputati:  Georg S.Holzmann E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) - presedintele juriului, Viorel Simionescu  EFIAP (Canada), Kiss Imre AFIAP (Hungary), Oltean Marcel AFIAP (Romania) si Both Gyula AFIAP (Romania), au jurizat lucrarile primite prin internet fara sa cunoasca numele autorilor si au acceptat pentru Salon 186 de imagini reaizate in Europa (care au intrunit punctajul mediei  7) si a premiat cele mai valoroase.

 Medaliile de aur "Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly" au fost acordate artistilor fotografi Adrian Petrisor din Bistrita (sectiunea A), Perini Valerio EFIAP din Italia (sectiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (sectiunea C) si Lazar Ioan Ovidiu tot din Bistrita (sectiunea D). Medaliile de argint au fost acordate artistilor fotografi: Tudosescu Gabriel din Romania (sectiunea A), Ovi D. Pop din Romania (sectiunea B), Tudosescu Gabriel din Romania (sectiunea C) si Aelenei Robert Catalin din Spania (sectiunea D). Medaliile de bronz au obtinut artistii fotografi: Tudosescu Gabriel din Romania (sectiunea A), Fudulu Catalin AFIAP din Romania (sectiunea B), Kerekes István EFIAPp din Ungaria (sectiunea C) si Zsolt András din Romania (sectiunea D).

 Artistul fotograf Stefan Tóth AFIAP, presedintele cunoscutei asociatii internationale si directorul salonului a precizat faptul ca "in premiera Europeana acest salon a fost organizat pentru artisti fototografi "pretentiosi", ca o alternativa calitativa la alte saloane organizate cu diferite patronaje. De asemenea a apreciat faptul ca desi regulamentul a fost difuzat cu intarziere, o mai mare  "incredere" noului scop propus de organizatorii salonului au avut artistii fotografi din Romania. Niciodata nu a fost inregistrata o asemenea participare cantitativa, dar mai ales calitativa a artistilor fotografi din Romania".

 Vernisajul Salonului International va avea loc cu sprijinul Centrului Cultural Bistrita luni 30 mai 2016, la ora 18:00 in Galeria  din Bistrita.

 La eveniment va participa si artistul fotograf Stefan Tóth AFIAP, presedintele Asociatiei "Euro Foto Art" si directorului Festivalului International.

 Expozitia organizata sub patronajului Primariei Municipiului Bistrita  va ramane la dispozitia publicului vizitator pana in iunie 2016.

 Festivitatea de inchidere a editiei a V-a a Festivalului Fotografiei Europene va avea loc marti, 31 mai 2016, la ora 16:  in prezenta directorului festivalului Stefan Tóth AFIAP la Muzeul de Arta din Cernauti (Ucraina).

 

Asociatia "Euro Foto Art.

0 comentarii2611 vizualizări29 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0