Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
"Eu, cand vreau sa pictez, pictez!"

Marti, 7 iunie 2016, ora 18.00, va avea loc la Galeria Lina/ Sinagoga Bistrita vernisajul expozitiei "Eu, cand vreau sa pictez, pictez!", a copiilor si adolescentilor din cadrul atelierului Shevalet. Expozitia cuprinde un numar de 150 de lucrari de pictura, desen, grafica si obiect, realizate in tehnici diferite, de la acrilice la pasteluri, cu tematica inspirata din natura, din lucrarile marilor artisti, povestile copilariei si lumea spectaculoasa care ne inconjoara. Artistii participanti la acest eveniment sunt copii si adolescenti din Bistrita, cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani.

In cadrul atelierului Shevalet, de mai bine de un an, copii si adolescenti isi petrec timpul descoperind lumea fascinanta a culorilor si imprietenindu-se cu materialele si instrumentele de lucru ale unui spatiu de pictura. In acelasi timp, ei reusesc sa cunoasca si sa recunoasca figurile importante si reprezentative din istoria artei universale.

Invitatul special la acest eveniment este pictorul Marcel Lupse, figura importanta a artei plastice contemporane.

Expozitia se desfasoara cu sprijinul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si va putea fi vizitata in perioada 7-13 iunie 2016.

0 comentarii2681 vizualizări02 iunie 2016
rss 2.0
rss 2.0