Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Sergiu-Vitalian Vaida, invitat de onoare la sarbatoarea comunei Rebra.

Cea de-a VII-a editie a sarbatorii comunei Rebra, care marcheaza mijlocul verii agrare si  cinsteste pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, a fost si anul acesta un prilej de  inaltare sufleteasca pentru toti crestinii din localitate si din imprejurimi, prin participarea la Sfanta Liturghie a Mitropolitului Andrei Andreicut in cadrul manastirii din localitate, care poarta acest hram, dar si o manifestare culturala de inalta tinuta, avand ca oaspeti, interpreti de seama ai cantecului si dansului popular.

          Dintre oficiali,  a participat senatorul  Ioan Denes, care a tinut sa felicite pe domnul Stefan Danci pentru noua sa alegere in functia de primar al comunei Rebra si sa-i ureze succes deplin in activitatea viitoare.  La randul lui, primarul reales a multumit consatenilor sai pentru increderea acordata  si i-a sigurat ca va continua sa munceasca cu aceeasi putere si hotarare in interesul tuturor locuitorilor acestei comune.

        Evenimentul cultural, inceput la ora 16, s-a desfasurat pe o scena in aer liber, intr-un cadru natural aflat in apropiere de raul care poarta numele localitatii. Spectacolul a fost deschis de catre Ansamblul folcoric profesionist"Dor Romanesc’’din Bistrita, condus de maestrul Anghel Urs, avand ca interpreti pe Nicu Cioanca, Olimpia Denes si Ioachim Span dupa care conducerea intregii activitati a fost preluata de catre renumitul si indragitul realizator de televiziune Sergiu Vitalian-Vaida si colaboratorii sai, cunoscuti sub numele de "Nanasi’’. Atmosfera de voie buna creata  pe parcursul celor peste patru ore de spectacol, a fost  filmata si se va da pe postul de televiziune "Vine Vaida pe la voi’’.

         Chiar daca au existat emotii cauzate de prognozele meteorologice, cantecul si jocul s-a putut desfasura in cele mai bune conditii, iar spectatorii prezenti in numar mare s-au bucurat de evolutia  ansamblurilor : "Cununa  Somesana’’ din Maieru’’ si "Doina Rebrei’’din localitate, care au prezentat suite de dansuri specifice zonei nasaudene. Intre interpretii de muzica populara s-au remarcat solistele : Mina Buga, Siia Gavriloaie, Elisabeta Cozan, Gessica Moldovan, Marian Rat si Virginia Irimus

        Spectacolul s-a incheiat cu momente vesele realizate de catre reprezentantii emisiunii clujene, care au tinut sa sublinieze ca meritul acestui minunat festival folcloric se datoreaza primarului Stefan Danci si neobositului conducator al ansamblului" Doina Rebrei’’,secretarul primariei, Vasile Calini.

 

Mircea Darosi.

0 comentarii3353 vizualizări30 iunie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0