Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Ansamblul "Doina Rebrei', invitat a doua oara la Festivalul international de folclor din Macedonia.

In perioada 21-29 iulie 2016, Ansamblul artistic "Doina Rebrei’’, condus de Vasile Calini, secretarul  primariei din aceasta localitate, va fi prezent pentru a doua oara la Festivalul international de folclor din Macedonia. Prima lor participare la o asemenea manifestare culturala din aceasta tara a avut loc anul 2013, in orasul Istibanisko Zdravozivo, iar de data aceasta in orasul Ohrid.
        Cele 10 perechi de dansatori vor participa la parada portului popular in care, costumul nostru, cu vestitul clop cu paun, va fi cu siguranta admirat de spectatori, iar suita de dansuri specifice zonei nasaudene va atrage atentia celor prezenti. In cei 20 de ani de existenta, Ansamblul "Doina Rebrei’’a participat la peste 15 festivaluri nationale, obtinand numeroase premii si distinctii, a avut 5 invitatii speciale la posturile noastre de televiziune : doua la AS TV Bistrita, o filmare la emisiunea "Traditia gustului’’Bucuresti, avand ca tema "Obiceiuri de nunta la Rebra’’ si alta la TVR. Cluj cu " Sezatoarea la Rebra’’, iar in vara acestui an s-a bucurat de prezenta sa pe ecranul televiziunii Look Plus "Vine Vaida pe la voi’’.
        Incepand din anul 2011, Ansamblul "Doina Rebrei’’a participat la cateva Festivaluri internationale de folclor, care au avut loc in Bulgaria (2011), Turcia (2012), Macedonia (2013), Ungaria (2015) si iata ca in 2016 revin in Macedonia.
        Din programul manifestarilor care vor avea loc in orasul de langa lacul Ohrid, rezulta ca participantii, in afara activitatii propriu-zise, vor avea posibilitatea sa cunoasca obiectivele turistice din zona, sa viziteze monumentele istorice si culturale, sa plece timp de o zi in  croaziera cu barca pe apa acestui lac, sa faca schimb de cadouri si sa stabileasca contacte de prietenie cu participantii.
       Aceasta participare a ansamblului la un asemenea festival este posibila si datorita sprijinului moral si financiar al Consiliului Local Rebra, prin reprezentantul sau, primarul Stefan Danci, reales pentru a cincea oara in aceasta functie, fiind un bun gospodar, dar si un  adevarat promotor al vietii culturale si artistice. Succes artistilor rebreni !


 Mircea Darosi .


0 comentarii2688 vizualizări15 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0