Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Expozitia-colocviu-film "Hannah Arendt - Increderea in om"

Sinagoga Bistrita, 02 aprilie 2011, ora 18:30 - vernisaj, ora 19:00 - conferinta, ora 20:00 - film. O zi dedicata celei mai mari ganditoare germane a secolului XX: Societatea de Concerte prezinta, in colaborare cu Institutul Goethe din Bucuresti, o serie de evenimente urmarind viata si opera filosofului Hannah Arendt. Proiectie de film, discutii si o expozitie, care ofera publicului o perspectiva noua asupra vietii si gandirii unei femei deosebite.

 Expozitia explicata de conf.univ.dr. Alexander Baumgarten, detine ea insasi comentarii in limba romana si germana si numeroase fotografii, scrisori si editii princeps, urme ale vietii lui Hannah Arendt.

Expozitia conceputa de Literaturhaus Berlin si finantata de catre Goethe-Institut si Fundatia Culturala Federala a inregistrat deja un mare succes in Cluj-Napoca si Bucuresti.

Vernisajul va fi urmat de o conferinta, sustinuta de universitarul Mihai Maci, despre influenta avuta de marea ganditoare asupra politicii de astazi.

In inchierea zilei vom proiecta un film realizat pe baza unui interviu cu Hannah Arendt.

Evenimentele se desfasoara la Sinagoga Bistrita si sunt cu intrare libera.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 02.04.-15.04.2011.

 

Va asteptam cu drag!

 

1 comentariu2660 vizualizări01 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0