Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Doina Rebrei" s-a intors acasa.

Dupa cateva zile de evolutie superba pe scena Festivalului International de Folclor din Macedonia, orasul Ohrid, Ansamblul folcloric" Doina Rebrei" s-a intors acasa cu laurii succesului binemeritat. Formatia nasaudeana, care a reprezentat Romania, alaturi de" Craisorii Pietrei Craiului" -Zarnesti, a avut onoarea sa deschida si sa inchida  programul festivalului la care au participat  ansambluri folclorice din  : Bulgaria, Serbia, Slovacia si tara gazda.

         " Doina Rebrei" a cules aplauzele spectatorilor in cadrul paradei portului popular, unde costumul traditional i-a cucerit pe macedoneni prin renumitul clop cu paun si apoi i-a incantat pe cei prezenti in fata scenei cu frumusetea interpretarii si autenticitatea dansurilor de pe Valea Rebrei. Iata cum, un ansamblu artistic de amatori, poate fi mesagerul cultural al traditiilor si obiceiurilor noastre strabune.

Bravo , rebreni  ! Felicitari , domnule Vasile Calini !


Mircea Darosi.

0 comentarii2989 vizualizări30 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0