Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Concert de tromboane Four Bones Quartet (Ungaria).

Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita, Fundatia Societatea de Concerte Bistrita
in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si Institutul Maghiar Balassi din Bucuresti prezinta "Concert de tromboane Four Bones Quartet (Ungaria)" - marti 23 august 2016, ora 19:00 la Sinagoga Bistrita.


In cei peste 10 ani de existenta cvartetul de tromboane Four Bones din Ungaria a concertat in numeroase tari ale lumii, concertele formatiei desfasurandu-se in sali pline. Baietii de la Four Bones quartet: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János si Gyetvai Péter reprezinta Ungaria la evenimente importante din strainatate si continua sa fie invitati permanent si in Asia. Discul lor intitulat Crossroads, aparut in 2011 reflecta varietatea si complexitatea repertoriului muzical: piesele compuse in mod special cvartetului Four Bones de catre cinci compozitori contemporani maghiari calauzesc auditoriul intr-o lume muzicala in care adesea se intrepatrund tangoul, jazzul, folkul si muzica clasica.

 

In anul 2014 cvartetul Four Bonesc a lansat un nou proiect, o noua provocare pentru formatie, care atinge din nou limite ale genurilor. Sonoritatea "clasica" Four Bones este imbogatita cu ajutorul electronicii moderne si al instrumentelor de percutie melodice si percusive, manuite de Kovács Tamás "Tobzi" cu disciplina caracteristica muzicienilor de formatie clasica, eliberat insa de orice rigiditate sau lipsa de idei adesea caracteristice celor din breasla. Kovács Tamás "Tobzi" a colaborat la numeroase productii teatrale si pop, devenind cel mei ravnit percutionist "session" din Ungaria. 

 

Proiectul prezentat in turneul din Romania cuprinde compozitii proprii, lucrari ale renumitului pianist si compozitor de jazz Nagy János, precum si melodii si ritmuri balcanice.

 

Va asteptam cu drag!

http://societateadeconcerte.org/concerts/concert-de-tromboane-four-bones-quartet-ungaria/4108/

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări22 august 2016
rss 2.0
rss 2.0