Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sarbatoare de inalta cinstire la Rebra.

Duminica, 6 noiembrie 2016, sala Caminului Cultural din comuna Rebra a devenit arhiplina , pentru  a innobila actul de inalta cinstire a  profesorilor Viorel Rus si Stefan Bachis, a scriitoarei Dora Alina Romanescu si a preotului Teodor Nedelea, care si-au adus o contributie de seama la cresterea prestigiului acestei comunitati, acordandu-li-se Titlul de "Cetatean de Onoare’’.

        Cu acest prilej a fost lansata Monografia comunei Rebra, autorii fiind  Stefan Bachis si Viorel Rus, iar Dora Alina Romanescu si-a prezentat opera literara, cuprinzand 14 romane, intre care, "Dealul Comorii’’, "Distante’’ si "Blestem’’, cu referire directa la satul sau natal.

          In cinstea celor care au primit inalta ditinctie, a fost prezentat un bogat si frumos program  aristic, sustinut de Ansamblul "Doina Rebrei’’, condus de inimosul instructor, Vasile Calini. Artistii rebreni, cunoscuti in tara si strainatate, prin participarea lor la numeroase festivaluri de folclor, si-au aratat si cu aceasta ocazie  maiestria artistica prin dansurile populare specifice comunei Rebra, intre care : Rebreanca, Boierescul, Sarba cu fete, Hurduzeul, etc, dar si-au etalat frumusetea si autenticitatea costumului popular, luat din lada de zestre sau confectionat cu aceeasi migala ca pe vremuri de catre parintii acestora, dupa modelul traditional.

         Cantecul popular a vibrat in sufletele celor aflati in sala, prin prezenta pe scena a interpretelor Moldovan Jessica, Gavriloaie Siia, Cozan Daniela, membre ale acestui anasamblu, dar si a artistei Mina Buga, o veche colaboratoare acestei formatii, in mijlocul careia se simte foarte bine.

          Distinctiile de inalta cinstire, cuvintele de aleasa pretuire si programul excelent dedicat cu toata frumusetea lui personalitatilor nominalizate, au imbracat aceasta zi in hainele unei sarbatori de mare tinuta spirituala, gratie primarului Stefan Danci, consilierilor locali si a secretarului primariei, Vasile Calini.

 

Mircea Darosi.

0 comentarii3094 vizualizări08 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0