Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 26 Iulie 2021 - 14587
"Mestesugurile armenilor din Transilvania. Expozitie de covoare armenesti".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Uniunea Armenilor, Filiala Cluj-Napoca si Parohia Armeano-Catolica din Gherla, va invita la vernisajul evenimentului "Mestesugurile armenilor din Transilvania. Expozitie de covoare armenesti". Prin aceasta actiune vrem ca bistritenii sa descopere o parte din cultura si civilizatia armenilor, sa afle ca in orasul nostru, in vechea cetate a Bistritei a existat o comunitate armeneasca importanta care a convietuit alaturi de populatia saseasca aproximativ patru decenii. Motivul plecarii lor la Gherla il vom dezvalui la vernisaj.

Va invitam sa descoperiti piese valoroase: covoare armenesti, obiecte bisericesti si vesminte preotesti din secolul XVII, broderii cu fir de aur si argint din secol XVIII-XIX, costume traditionale armenesti transilvanene. Va asteptam sa descoperiti alfabetul armean pe care va incurajam sa-l folositi in cadrul evenimentului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 13,00 in sectia de etnografie a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud din strada General Grigore Balan, nr. 19 si ca o placuta coincidenta va spunem ca pe aceasta strada, fosta Holzgasse, s-a stabilit comunitatea armeneasca la sfarsitul sec. XVII.

 

    Va astemtam cu drag!

        MANAGER,

   Gavrilas Alexandru

 

0 comentarii3115 vizualizări10 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0