Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Alexandru Andries ar vrea sa inregistreze un DVD la Bistrita.

Prezent in week-endul trecut pentru prima data cu un recital extraordinar la festivalul "Bistrita folk", cantautorul Alexandru Andries a ramas foarte impresionat de publicul bistritean, ca si de sala in care a concertat. El ne-a declarat a doua zi dupa concert ca se gandeste serios sa revina la Palatul Culturii din Bistrita cu un concert pe care sa il imprime si sa-l filmeze, iar apoi sa il editeze pe un DVD.

    "Am cantat in formula de trei, cu Maria Ioana Mintulescu si Sorin Romanescu.

Cand am venit la probele de sunet am gasit o sala renovata impecabil si cu un sunet absolut senzational, si vorbesc de sunetul salii in sine. Probabil ca a fost construita pentru concerte de tip cameral sau simfonic, pentru ca are un sunet impecabil si m-am gandit ca ar fi frumos sa venim aici si sa facem un concert pe care sa il si inregistram si sa-l filmam. O sa radeti, dar sala isi pune foarte mult amprenta inclusiv pe imprimare, se "aude" la fel de mult ca si artistul si publicul pe imprimare. Si, de ce nu, o sa vorbesc cu cei cu care colaborez eu, sa ne intoarcem si sa facem aici un concert special care, dupa aceea, sa apara pe un suport DVD. Cu un sunet si imagine foarte bune, pentru ca sala fiind asa de buna, depinde de noi, sa facem lucrul acesta!  Imi cer scuze ca nu am mai fost aici de atat de mult timp, dar de data aceasta vom reveni mai repede, pentru ca am vazut ca publicul vrea sa asculte ceea ce facem noi si ne-am simtit extraordinar de bine. Multumim mult, mult de tot!" a spus Alexandru Andries. El care crede ca publicul de la "Galele Bistrita Folk XV" a fost "de nota 10, pe primul loc, fiindca noi am fost de...maximum 8,5! A fost o placere uriasapentru noi si ne-am simtit foarte, foarte bine!".

    Construit spre sfarsitul secolului al XIX-lea de locuitorii sasi ai Bistritei, dupa planurile arhitectului vienez Peter Paul Brang, edificiul actualului Palat al Culturii din Bistrita a fost la inceput "Casa asociatiei meseriasilor din Bistrita", (in germana Bistritzer Gewerbeverein). In ultimii trei ani, edificiul a fost reabilitat complet, dupa ce administratia locala a accesat o finantare europeana in valoare de circa 16 milioane de euro.

 

    Florin Sasarman.

 

0 comentarii2618 vizualizări22 noiembrie 2016




rss 2.0
rss 2.0