Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
"Cerul drept acoperis" si catalogul "Biserici din lemn" din Bistrita Nasaud.

Miercuri 26.04.2017 a avut loc la Targu Mures pe simezele amenajate in incinta Prefecturii Mures,vernisajul expozitiei de fotografie "Cerul drept acoperis" si prezentarea catalogului "Biserici din lemn" din Bistrita Nasaud, realizat de  Elisabeta Scurtu si Alexandru Uiuiu .

            Prin prezenta domnului prefect Lucian Goga si a membrilor Colegiului Prefectural Mures precum si a unui numeros public a fost prezentata valoarea monumentala si arhitectonica a bisericilor din lemn din Bistrita -Nasaud si Mures de catre Dl. Nicolae Baciut Directorul DJC Mures.

            Drd. Elisabeta Scurtu Consilier in cadru DJC BN a prezentat situatia istorica a monumentelor de acest tip din judetul Bistrita- Nasaud si a acccentuat valoarea si mentinerea sociala pe care bisericile de lemn le -au avut pentru emanciparea morala si solidarizarea comunitatilor romanesti in secolul XVII  si in cele ce au urmat.

            Dr. Alexandru Uiuiu Directorul DJC Bn prin luarea sa de cuvant a subliniat valoarea simbolica si spirituala pe care o au aceste mici asezaminte de cultcare au stabatut secole purtand in ele mierea rugaciunii din nenumarate generatii, supravietuind pentru ca au fost ctitorite cu credinta, modestie si dragoste pentru cele sfinte.

         Colaboararea dintre DJC Mures si DJC Bistrita Nasaud a fost de bun augur ca si colaborarea dintre cele doua Prefecturi, si urmeaza a se intarii cu alte schimburi culturare.

 

0 comentarii2779 vizualizări27 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0