Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
EXPOZITIE FILATELICA LA NASAUD.

Luni, 7 mai 2017, in incinta Muzeului Graniceresc din Nasaud, in prezenta iubitorilor de istorie a avut loc Vernisajul Expozitiei Filatelice Nationale "VIRTUS ROMANA  REDIVIVA" editia a X-a, organizata de Societatea Filatelica "Bistriteana", Primaria orasului Nasaud si Astra Nasaud, organisme ce si-au dat mana ca adevarati iubitori de neam si tara.

Ca de fiecare data, promotorul, initiatorul si organizatorul acestei actiuni de  colectionare, si studiere a marcilor postale este Mircea Calu, care pune la baza activitatii sale filatelice constiinta nationala cu trasaturile ei caracteristice - curat, frumos, cultivat, elevat si demn spre mentinerea sufletului romanesc prin imagini istorice, personalitati ale culturii si stiintei, obiective cultural-istorice, biserici si manastiri, scriitori, sportivi, imagini din peisajele romanesti etc.

La acest eveniment cultural dedicat celor 140 de ani de la Independenta Romaniei si Zilei Europei au partipat astristi, scriitori nasaudeni si o clasa de elevi de la Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud, condusa de profesoara de istorie Floarea Vaida, o prezenta activa in viata culturala a urbei noastre. A fost prezent presedintele Maximafiliei din Bucuresti, prof. Mihai Semenov, insotit de alti  colectionari pasionati cum sunt: Nicolau Viorel din Piatra Neamt, Salade Nicolae din Sibiu si de la Bistrita, Falmean Viorel, Telcean Marius si Ion Stancu, carturari ce promoveaza valorile istorice, culturale si morale ale poporului roman, prin intermediul marcilor postale.

Si-au exprimat gandurile despre expozitie domnii: Lucian Vaida, directorul muzeului, moderatorul actiunii, Mihai Semenov, presedintele Maximafiliei  din Romania, Ioan Seni, presedintele Despartamantului Nasaud al Astrei, Floarea Ples, cercul astrist Nasaud, Romulus Berceni, Mircea Darosi, Ioan si Lucretia Mititean, care au apreciat efortul filatelistilor prin marturii ale istoriei si modalitati de a petrece timpul liber mai altfel, prin alta cale de a educa, de a dezvolta gustul pentru frumos, arta, stiinta si cultura, ne ajuta sa punem cate un fir de nisip la educatia  generala cu deschiderea noastra catre lume. Timbrele circula intre persoanele cu aceleasi preocupari  cu care facem schimburi de informatii.

In partea a doua, la o cafea, s-a dat curs umorului filatelic:

        "Colectionari filatelisti!

         Ofer doi epigramisti,

          Fara haz, dar cu tupeu

          In valoare de … 1 leu."

 

 

             Ioan Mititean.

 

 

 

0 comentarii2898 vizualizări10 mai 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0