Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Proiectul artistic "Forma si Dialog".

Vineri, 23 iunie de la ora 18.00, proiectul artistic "Forma si Dialog", promovat la Muzeul de Arta Comparata din Sangeorz-Bai de Maxim Dumitras, o aduce in prim-plan pe Ileana Antonu (1890-1971), o doamna ce a devenit faimoasa pe plaiurile noastre datorita talentului intr-ale picturii, muzicii si nu numai.

        Pe langa calitatile artistice, Ileana era apreciata si pentru frumusetea ei, dar si pentru asemanarea fizica izbitoare cu regina Maria a Romaniei. In anul 1929, artista a plecat in strainatate, in Italia, apoi in Germania si Franta, pentru a-si perfectiona talentul de pictorita. La Paris a studiat cu maestrul Tadeusz Styka si tot in capitala franceza a lucrat la Muzeul Luvru, unde a executat lucrari originale si copii, unele considerate monumentale. In ultima parte a vietii, Ileana Antonu s-a stabilit la Sangeorz-Bai, mai precis din 1958 si pana la decesul din 18 februarie 1971, aceasta fiind inmormantata in curtea Bisericii Ortodoxe din orasul-statiune.
        Expozitia si lansarea albumului retrospectiv ILEANA ANTONU, vor fi prezentate de Icu Craciun - scriitor, Vasile Duda - istoric de arta si Lucian Vaida - cercetator.

        Curator expozitie: Maxim Dumitras.

        Va asteptam cu drag!

 

 

        Manager,
  Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii2422 vizualizări22 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0