Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Valori culturale sub egida Astrei si a Muzeului graniceresc nasaudean.

Repetabile, dar niciodata la fel, activitatile culturale din orasul academicienilor, sunt tot mai placute, mai atractive si mai bogate in forma si continut. Zilele trecute, la Muzeul graniceresc din Nasaud a avut loc expozitia de pictura intitulata "Stelele pamantului’’ realizata de  doamna Georgeta Maria Bar si lansarea cartii "Si toamna infloresc  trandafirii’’ a poetului bistritean Alexandru Bar. Armonia  culorilor si a cuvantului scris, rod al bucuriei si implinirilor in arta a celor doi soti,  a fost pusa in valoare de catre presedinta cercului Astra Nasaud, Floarea Ples si s-a desfasurat  intr-o  atmosfera plina de emotie, care a sensibilizat intreaga asisitenta.

        Invitata de onoare la aceasta intalnire de suflet a fost doamna Victoria Fatu Nalatiu, maestra in arta picturii, poeta si prozatoare de seama in arealul bistritean,  si nu numai, care a prezentat intr-un stil profesionist arta picturii doamnei Georgeta Bar, frumusetea si  ineditul  creatiilor sale. Aprecieri cu valoare stilistica si trimiteri la arta mozaicului din istoria antica, a facut preotul Crin Theodorescu, evidentiind talentul si frumusetea lucrarilor executate din aceste" stele ale pamantului’’.

       Despre carte s-a vorbit intr-un mod laudativ, avand in vedere frumusetea versurilor cuprinse in volumul "Si toamna infloresc trandafirii’’. Stilul clasic imbracat in haina rigorilor, nu il impiedica pe Alexandru Bar sa transmita mesaje incarcate de emotie, care  vibreaza in inimile cititorilor. Cu siguranta, trandafirii lui Alexandru Bar pot inflori nu numai toamna, ci si in celelalte anotimpuri, pentru ca  au parfumul poeziei,  care atrage toate varstele. Urarile de succes adresate sotilor Maria si Alexandru Bar au fost insotite de un minunat recital de poezie si muzica, care s-a dovedit un adevarat corolar al manifestarii culturale. Protagonistii au tinut sa multumeasca doamnei Floarea Ples, d-lui Ioan Seni si Lucian Vaida,  pentru modul neasteptat de frumos in care a fost  organizat acest eveniment, fiind si  preambulul zilei de nastere a unuia dintre soti.

 

Mircea Darosi

0 comentarii2422 vizualizări10 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0