Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
Simpozionul de arta contemporana artFORest - Sangeorz-Bai, 2017.

A XXVIII-a editie a Simpozionului de arta contemporana artFORest continua traditia seriei de simpozioane initiate de Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai, care au capatat, de-a lungul timpului, renume international. Editia din 2017 se intemeiaza pe principiile fondatoare care guverneaza evenimentele organizate de muzeu, si anume unitatea prin diversitate. Pornind de la multitudinea stilistica a artistilor invitati, care interfereaza pozitiv cu mediul natural ideal, transformandu-l intr-un spatiu de creatie comun, in editia din 2017 artistii vor utiliza metalul (corten), lemnul, fierul forjat si lutul. Nu va exista, totusi, o tematica impusa, artistii invitati fiind liberi sa aleaga orice subiect doresc.

          Proiectul "NIT" se concentreaza in jurul ideii de revitalizare a tehnologiilor traditionale de prelucrare a fierului si de integrare a lor in cadrul artei contemporane si se  doreste o alternativa tehnologica si plastica pentru realizarea unor structuri spatiale din fier forjat, prin utilizarea in exclusivitate a uneltelor si tehnicilor traditionale de fierarit (ciocane, clesti, dalti, dornuri, nituri, foale, prelucrare la cald etc.).

Importanta este si latura performativa a artistului care, pe parcursul realizarii lucrarii, creeaza un spectacol. Simpozionul va avea drept rezultat organizarea unei expozitii de grup, gazduite de Sectia de Arta a Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, Muzeul de Arta Comparata Sangeorz - Bai, si, ulterior, la Bucuresti, precum si publicarea unui catalog al simpozionului.

           Printre invitatii la Simpozion se numara artisti precum Nicolae Fleissig (Franta), Marton Viorel Simion, Catalin Oancea, Marius Purice, Elena Scutaru, Marcel Scutaru si

Maxim Dumitras.

          Evenimentul se desfasoara sub patronajul Institutului Cultural Roman, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in perioada 1-15 august pe Domeniul Artelor din Dosul Garciului.

 


          MANAGER,

    Alexandru Gavrilas 

0 comentarii2443 vizualizări31 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0