Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
6.500 persoane au fost prezente la cea de-a 6-a editie Music Outdoor Experience.

Festivalul care a pornit de la o zi de nastere, a adus impreuna vara aceasta participanti din toate colturile tarii sus pe platoul de la Valea Draganului. Music Outdoor Experience sau MOX este primul festival cu obiectiv turistic din Romania care odata la 3-4 ani isi schimba locatia pentru a promova diferite zone montane din judetul Cluj. Evenimentul este descris de catre organizatori ca o excursie cu cortul la munte cu peste 2.000 de prieteni, promovand natura, aerul curat, socializarea, relatiile, miscarea, creativitatea, relaxarea si deconectarea de urban.

"Noi privim MOX-ul ca o excursie la munte cu cortul cu peste 2.000 de prieteni. Poate pare exagerat "2.000 de prieteni", dar nu e. Cei care vin aici inteleg perfect la ce ne referim. Participantii sunt foarte prietenosi si deschisi sa cunoasca lume noua, sa isi faca prieteni noi, sa stea la povesti noaptea la focul de tabara, sa imparta o paine cu slanina picurata, sa danseze in padure, sa isi creeze amintiri noi si sa se bucure de fiecare moment." - Marius Bugeac - Organizator MOX

 Evenimentul iese din tiparul clasic al festivalurilor, promovandu-se mai mult prin ceea ce se intampla la fata locului, muzica fiind doar 1/3 din motivul pentru care mergi la MOX. Participantii s-au putut bucura de ateliere si activitati in toate cele 4 zile si 3 nopti petrecute la munte, ateliere precum crestaturi in bote, atelier de confectionat masti populare, atelier de poezie si proza, atelier de parkour, atelier de pictura si graffiti, atelier de pictat traiste, o biblioteca in aer liber, un cinematograf sub un cer plin de stele, hamace, un swing la 8 m inaltime intre brazi, slackline, atelier de teatru, foc de tabara si altele.

 Festivalul a crescut de la cateva corturi, la o padure plina. Anul acesta au participat si tineri din afara tarii: Indonezia, Portugalia, Germania, Anglia si Ungaria. Printre voluntari s-au numarat si 4 tineri veniti din Belgia, care au petrecut o saptamana intreaga cu echipa in natura.

 De an la an, odata cu festivalul, a crescut si calitatea line-up-ului. In fiecare an organizatorii au invitat tot mai multi artisti sa ia parte la eveniment, 52 mai exact pentru editia de anul acesta.

 Pentru editia din 2018 organizatorii au planuri marete menite sa intareasca spiritul comunitatii MOX si sa ii implice pe o parte din participanti in eveniment. Nu putem decat sa asteptam si sa vedem ce surprize ne sunt pregatite pentru editia a 7-a. #maaai

0 comentarii2968 vizualizări02 august 2017




rss 2.0
rss 2.0