Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
Toamna fara Bistrita folk?

Aducem la cunostinta publicului larg ca desfasurarea celei de a XVI-a editii a Festivalului National "Bistrita folk, programata pentru 17 - 18 noiembrie a.c. este pusa sub semnul intrebarii, din cauza scoaterii acestei manifestari muzicale din calendarul de evenimente artistice al Centrului Cultural Municipal Bistrita. Concret, dupa cincisprezece editii consecutive, in care s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune festivaluri de gen din tara si una dintre manifestarile artistice foarte iubite de publicul bistritean si nu numai, festivalul "Bistrita folk" a disparut din agenda culturala a municipiului Bistrita odata cu votarea bugetului, fara ca acest lucru sa fie adus la cunostinta opiniei publice si a promotorului si co-organizatorului manifestarii, Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita, si fara prezentarea vreunei motivatii de fond care sa sustina aceasta masura.

     Eliminarea Festivalului "Bistrita folk" din agenda culturala a municipiului nostru ne-a fost confirmata, personal, de primarul Ovidiu Teodor Cretu, care a dispus aceasta masura. In aceste conditii, Asociatia Culturala Romania din inima mea Bistrita le promite fanilor folkului ca vor fi facute toate eforturile posibile ca editia din acest an a festivalului "Bistrita folk" sa nu dispara, prin identificarea altor surse de finantare. Este posibil, insa, ca afisul pregatit initial, pe care se regaseau ca si capete de afis Ducu Bertzi&friends, Stefan Hrusca, Iurie Sadovnic Orheianul (Republica Moldova), Adrian Ivanitchi, Adi Bezna sau grupul Ecoul sa nu mai poata fi respectat integral si sa se renunte la sectiunea concurs.

     Multumim din toata inima Primariei Municipiului Bistrita si Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita pentru sprijinul constant oferit in organizarea celor 15 editii de pana acum si ne exprimam speranta ca aceasta colaborare va fi reluata in anii viitori!

 

    Bistrita, 13.10.2017.    

Presedinte executiv - Florin Sasarman.

 

Foto - arhiva 

 

 

 

0 comentarii2583 vizualizări13 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0