Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
CLUB DE LECTURA LITERARA CU ELEVI DIN LECHINTA, LA BIBLIOTECA JUDETEANA.

Elevii a doua clase gimnaziale de la Liceul Tehnologic din Lechinta au venit luni la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" din Bistrita pentru a viziona cateva scenete ecranizate dupa schite de I.L. Caragiale, pe care le-au comentat apoi impreuna cu profesoara lor, d-na Tania Tigurean.

 "Vizionam cele doua filme pentru a scoate in evidenta rolul educativ din ele. Dupa aceea, inventam pe loc cate cinci reguli, "asa da" si cinci reguli "asa nu", analizand comportamentul personajelor din cele doua scenete, "D-l Goe" si "Vizita". Si, scoatem in evidenta ceea ce trebuie sa facem si ceea ce nu trebuie sa facem in viata de zi cu zi, in comportamentul elevului. Sigur, aceasta este o ora de limba romana, dar, avand in vedere ca sunt aici si elevi de clasa a V-a si toata programa scolara a lor s-a schimbat, dupa vizionare trecem la lecturi din Ioan Slavici si Ion Agarbiceanu, pentru a crea un alt fel de ora de romana decat cea obisnuita de la scoala. In sensul parteneriatului cu Biblioteca Judeteana, pe care il desfasor de patru ani de zile si pentru care incercam sa venim o data pe luna la biblioteca", ne-a declarat prof. Tania Tigurean, de la Liceul Tehnologic din Lechinta.

 Elevii au aflat apoi, de la directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", Ioan Pintea, ca in curand vor avea ocazia sa imprumute carti de la aceasta institutie chiar in comuna lor, odata ce institutia bistriteana va fi dotata cu un bibliobus, in cursul acestui an. La sfarsitul programului lor, elevii din Lechinta au vizitat toate sectiile Bibliotecii si au ramas impresionati de numarul mare de rafturi cu carti pe care le-au vazut. 

0 comentarii3234 vizualizări16 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0