Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
"Mari Clasici: Liviu Rebreanu".

In 27 noiembrie 2017 se implinesc 132 de ani de cand, la Tarlisua, a vazut lumina zilei Liviu Rebreanu. Era primul dintre cei 14 copii ai invatatorului Vasile Rebreanu si ai Ludovicai din Beclean, nascuta Diugan, amandoi decendenti din familii de tarani de pe Valea Somesului.

Despre opera si viata acestui mare scriitor roman, cu urcusurile si coborisurile ei, s-a scris de-a lungul vremii numeroase carti. Liviu Rebreanu a lasat urmasilor o opera coplesitoare: romane devenite celebre, traduse in mai multe limbi europene, volume de povestiri si nuvele care s-au constituit in evenimente majore in epoca interbelica.

A fost un scriitor de succes care a desfasurat o ampla activitate publicistica, remarcandu-se si in functii importante la nivelul unor institutii publice precum Teatrul National din Bucuresti. In 1939, la propunerea lui Mihail Sadoveanu, devine membru al academiei Academiei Romane.

Pentru a marca cei 132 de ani de la nasterea marelui romancier, Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Centru Cultural Liviu Rebreanu Chiuza organizeaza dubla lansare a filmului documentar "Mari Clasici :Liviu Rebreanu", o productie 2017 a Muzeului in colaborare cu Life Vision Films dupa urmatorul program:

     Luni, 27 noiembrie 2017, de la orele 18.00 la sediul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud din strada General Grigore Balan, nr.19, Bistrita;

    Marti, 28 noiembrie 2017, de la orele 14.00 la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Chiuza.

 

Va asteptam cu drag!

Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii2618 vizualizări24 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0