Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Concertul CORULUI NATIONAL DE CAMERA "MADRIGAL - MARIN CONSTANTIN".

Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal G. Cosbuc in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita va invita marti 12 decembrie 2017, ora 18:00, la Palatul Culturii la concertul CORULUI NATIONAL DE CAMERA "MADRIGAL - MARIN CONSTANTIN"

 

Dirijor: ANNA UNGUREANU

Concertul face parte din turneul national ce aduce vestea sarbatorilor de iarna prin cantece interpretate in maniera unica. Printr-o traditie sustinuta de peste 50 de ani, ansamblul coral sadeste, an de an, in sufletele romanilor, emotia si bucuria Craciunului, prin magia interpretarii desavarsite, dar si prin repertoriul ales.


"Anul acesta am cautat sa includ in program piese recognoscibile publicului, pe care involuntar incepe sa le fredoneze, dar nu am pierdut din vedere nici introducerea de compozitii muzicale noi, pentru pentru ca Madrigalul si-a asumat mereu acest rol de promovare a repertorului valoros, dar mai putin cunoscut. M-a preocupat sa mentin un echilibru intre accentele moderne, prin prezenta compozitorilor contemporani, fara sa ignor interpretarile clasice, dar si sa pastrez o anumita armonie din punct de vedere repertoricesc, intre piesele de inspiratie romanesca si cele internationale. De fiecare data ne dorim, ca prin aceste concerte de Craciun, sa aducem in inimile ascultatorilor bucuria si emotia sfintei sarbatori a Nasterii Domnului, daruindu-le, prin muzica, o mica parte din maretia acestui moment", a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin.

Din programul concertului de Craciun nu vor lipsi lucrari de marca din repertoriul international, specifice sarbatorii nasterii Domnului, precum "Stille Nacht", dar si lucrari traditionale romanesti, printre care "Leru-i, Doamne, Ler", "Noi umblam si colindam" sau "Vine Craciunu` pe sara".

Va asteptam cu drag!

Pretul unui bilet este 15 lei.

0 comentarii2695 vizualizări09 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0