Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Invitatie la Poezie in Cenaclul George Cosbuc.

Cel mai longeviv cenaclu literar al Judetului, "George Cosbuc", cu o activitate de aproape 50 de ani, se intalneste si in ultima joi a lunii in curs,  in 22 februarie, la orele 17, la Casa de Cultura a Sindicatelor, pe strada Al. Odobescu. Vor citi poezie Mirela Duma Bilc si Emilian Horea. 

Mirela Duma Bilc e nascuta intr-un sat bistritean, "crescand" in cenaclul George Cosbuc din Bistrita in urma cu 35 de ani. Dupa o pauza lunga, revine in viata literara cu volumul de versuri "In joc de Ploi", Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2017. E prezenta intr-un numar de antologii de poezie si in volumele "Cei mai buni 33 de scriitori romani postrevolutionari" si "Istoria Literaturii Romane de la Inceputul Secolului al XXI-lea, 1990-2016", aparute la Editura Socrate, Craiova, sub semnatura presedintelui USE, Mihai Marcu, detinand si unele premii literare, dintre care amintim: "Eminescu la Oravita", "Premiul Festivalului Culturii Romanesti, de la Craiova"; diploma de debut "Ambasadorii Maramuresului". E editor responsabil Diaspora al revistei "Ilustratiunea Romaneasca" si presedinta filialei USE, Italia. Are in pregatire un alt volum de versuri, "Ecoul ultimei zapezi", la Editura Grinta, Cluj-Napoca.

Emilian Horea, originar din Ilva Mica, e elev in clasa a X-a al Colegiului National Liviu Rebreanu, Bistrita, si unul dintre promitatorii membri ai Cercului literar "Micii Blandieni Bistriteni" de la Palatul Copiilor. E laureat al Festivalului  National de Poezie George Cosbuc, Bistrita, octombrie 2017; cu acest prilej, primind si premiul revistei Poesis, Satu Mare, premiul constand in publicarea unui grupaj de versuri in revista mentionata. E proaspat detinator al Marelui Premiu la Concursul National de Poezie "Ocrotiti de Eminescu", Blaj, ianuarie 2018, premiu validat de criticul literar Irina Petras, presedinte USR, filiala Cluj. Va debuta in curand in revista Miscarea literara.
Membrii Cenaclului si alti iubitori de literatura sunt invitati la un arc poetic peste generatii la Cenaclul George Cosbuc.

0 comentarii2933 vizualizări21 februarie 2018




rss 2.0
rss 2.0