Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Cele mai frumoase martisoare, la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc".

Pentru ca vremea a fost nefavorabila manifestarilor in aer liber, cea de a doua editie a Targului "mARTisoare la Biblioteca" s-a desfasurat miercuri, 28 februarie, in spatiile interioare ale bibliotecii judetene, devenite neincapatoare pentru numarul mare de expozanti si vizitatori. Sute de copii si elevi de la 28 de gradinite, scoli si licee din judetul Bistrita-Nasaud si-au etalat produsele mainilor si imaginatiei lor, martisoare care, in ciuda frigului patrunzator de afara, au adus primavara si bucuria in sufletelor celor care le-au vazut si cumparat. Martisoare unicat, lucrate de mana, pentru toate gusturile si...buzunarele. 

"Pe toata durata targului, avem patru activitati care se deruleaza pe ateliere: Sah-mat in pictura, Mesaje calatoare, Patrula de reciclare face martisoare si Initiere in Go, alaturi de cadre didactice extraordinare, care au decis sa isi petreaca o parte din timpul lor liber cu copii. Avem si un concurs in acest an, pentru ca am inclus acest targ ca si activitate principala intr-un proiect judetean,  care se numeste Arta contra kitch, proiect care in acest an a avut cea mai mare amploare, pentru ca au participat la el cele mai multe scoli, si anume 28. In acest an am inclus si un concurs pentru a marca Centenarul Marii Uniri, in care fiecare scoala participanta la expozitie propune cel putin cinci martisoare care sa respecte tema Centenarului" a declarat pentru site-ul www.bjbn.ro coordonatoarea targului de martisoare, prof. dr. Diana Morar, de la Palatul Copiilor Bistrita.

Iar munca si daruirea copiilor si profesorilor nu a fost in zadar, pentru ca ziua de 1 martie are lumina unui adevarat inceput de primavara!
Organizatorii editiei a doua a Targului "mARTisoare la Biblioteca" au fost Biblioteca Judeteana "George Cosbuc Bistrita-Nasaud si Palatul Copiilor Bistrita, cu sprijinul Consiliului Judetean BN si a Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.     

                                                                     

      Florin Sasarman

.

0 comentarii2793 vizualizări01 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0