Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 26 Iulie 2021 - 14587
SURPRIZE... SURPRIZE!

Dupa ce am rasfoit  paginile ziarului nostru din  14 martie, am dedus ca buna noastra colaboratoare,  scriitoarea si pictorita VIRGINIA BRANESCU, impreuna cu Domnul Nicu se lupta sa rezolve ecuatia  10x9=X, adica sa gaseasca necunoscuta X. Ecuatia a fost  rezolvata  si de universitarul clujean Ieronim Martian,  la origine mintioan, Dan Popescu din Rodna  si  Dora Alina Romanescu din Rebra, stabilita la Mangalia, cat si redactia ziarului.

Ca un om cu idei, ca de fapt asa ma caracterizeaza artista bistriteanca, am format numarul de telefon,  l-am convocat pe colaboratorul de  la sevalet, Pictorul Verde din Nepos, cu sotia Maria, am comandat un tort pe care s-a imprimat rezultatul ecuatiei, o sampanie  si o carte a doamnei Lucretia  si ne-am deplasat toti patru la casa sarbatoritei. A fost o atmosfera de basm, intre prieteni, care de fapt se aleg dupa suflet, nu dupa infatisare. A fost ora surprizelor, a povestirilor adevarate din anii copilariei pana  azi, povestiri extrase dintr-o realitate, povestiri cu talc, ce ne ofera cheia devenirii unui destin.

Ne-a prezentat nenumaratele tablouri pictate intr-un spatiu de libertate, tablouri ce intregesc atmosfera de caldura, sensibilitate si apropiere, care prin pictura, poezie si povestirile de acasa, face din legenda realitate. Printre amintiri, povestiri, poezie si tablouri si-au facut loc si romantele.

Din  intalnirea noastra amicala de cinstire a unei personalitati de exceptie a culturii bistritene,  s-a desprins idee ca nimeni nu-ti poate lua educatia, experienta si amintirile.

 La multi ani, imparateasa a cuvantului si culorilor!


   Ioan Mititean

 

0 comentarii3493 vizualizări20 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0