Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 26 Iulie 2021 - 14587
La cat mai multe "Seri bune"!

De cativa ani buni, sangeorzenii au televiziune locala. Cu un nume sugestiv, Sangeorz TV, emite in Sangeorz-Bai, dar si in alte localitati din judet, putand fi receptionat si pe reteaua de internet. Sangeorz TV este o televiziune locala cu caracter generalist, care si-a inceput activitatea in 20 decembrie 2010. Cu o echipa tanara, formata atat din jurnalisti cu experienta, cat si din tineri ambitiosi, Sangeorz TV se adreseaza unui public larg, cu un program variat, cu si despre sangeorzeni, dar si despre ceilalti locuitori din acea zona.

Ceea ce m-a impresionat in mod placut a fost si este emisiunea de folclor "Seara buna!" realizata si prezentata de Silviu Albu, care - asta se vede -, iubeste folclorul asa cum isi iubeste parintii, familia, asa cum tanjeste dupa linistea locurilor in care a copilarit, asa cum il iubeste si pe Dumnezeu: cu patos si cu daruire.

"Seara buna!" este o emisiune pe care a cladit-o din bucati din sufletul lui. Si-a dorit sa castige inimile telespectatorilor si a reusit, dovada fiind atat audienta, cat si longevitatea. Nu a fost deloc usor. De-a lungul anilor au existat voci care au spus ca interesul pentru folclor ar fi scazut si cred ca una dintre marile realizari ale emisiunii este chiar aceasta: ca a mentinut treaz si constant acest interes. Patrunzand in mileniul trei, folclorul inca ne reprezinta si ne uneste, caci nu este doar un divertisment, cantecul a facut intotdeauna parte din viata romanului, de la nastere pana la "marea trecere".

In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre faptul ca folclorul nu mai este autentic. Se mai pot descoperi  vedete de folclor autentic, mai este satul institutia morala de altadata? Da, cu siguranta, si este o mare bucurie pentru mine sa vad niste locuri minunate, sa descopar in acest colt de tara oaze in care viata nu se abate de la preceptele morale si crestine si de la cuvantul de ordine lasat din stramosi. E minunat sa poti intra in casele acestor oameni, sa fii primit cu sufletul deschis, sa ti se vorbeasca de parca ai fi un membru al familiei, un oaspete drag. Si sunt fericit atunci cand imi spun ca, in fiecare seara dupa ce vin de la munca sau fiind acasa, intru in casa, deschid internetul si privesc emisiunea "Seara buna!".

E foarte important sa crezi in ceea ce faci, in rostul tau pe lumea asta. Mi-as dori sa pot vedea realizate tot mai multe editii ale acestei emisiuni.

Am credinta ca Dumnezeu iti va da puterea sa continui si sa mai poti sarbatori alaturi de acest copilul al tau de suflet, "Seara buna", iar eu obisnuindu-ma sa ma regasesc, de multe ori cu gandul si inima, la Sangeorz-Bai, in Tara Nasaudului, unde este locul cel mai frumos din lume pentru mine.

La cat mai multe "Seri bune" domnule Silviu Albu!

 

Alexandru Daraban.

0 comentarii3976 vizualizări16 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0