Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
"American Shelf" la Arsita si Bistrita.

La invitatia Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, adjunctul Sefului Misiunii SUA in Romania, Abigail Rupp s-a intalnit cu elevii din Arsita si Bistrita. Abigail Rupp a acceptat invitatia pe care i-a facut-o Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" de a insoti miercuri, 25 aprilie, bibliobuzul bibliotecii judetene in localitatea Arsita, comuna Magura Ilvei, unde au fost duse carti pentru a le imprumuta elevilor. Mai mult chiar, Abigail Rupp a donat elevilor din Arsita si Magura Ilvei, din partea Ambasadei SUA, 100 de carti cu titluri din literaturile romana si americana si chiar i-a surprins pe bibliotecarii bistriteni cand a urcat in bibliobuz si a preluat activitatea de inregistrare a cartilor imprumutate de catre acestia elevilor. "Am fost bibliotecar voluntar timp de patru ani" a explicat oaspetele american, Abigail Rupp fiind intampinata de primarul comunei Magura Ilvei, Valer Avram, de directoarea Scolii Gimnaziale din Magura Ilvei, prof. Daniela Susca si de sateni cu paine si sare.

Actiunea bibliobuzul s-a desfasurat in proximitatea Scolii primare din Arsita, unde au venit aproape 100 de elevi, cu totii imbracati in straie populare, spre incantarea reprezentantilor ambasadei americane. "Unul dintre lucrurile care imi plac cel mai mult este sa vorbesc despre carti. Cand eram de varsta voastra, copii, parintii imi spuneau ca mai trebuie sa ies si afara, sa ma joc, pentru ca eu nu faceam altceva decat sa citesc. Iar unul dintre motivele pentru care imi placea atat de mult sa citesc era ca puteam sa calatoresc. Atunci cand, spre exemplu, citesti o carte precum Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn, nu te mai afli aici, in aceasta zona frumoasa, ci te afli pe malurile fluviului Mississippi, in America. De aceea sunt atat de onorata sa pot face acest lucru, sa va ajut sa faceti asemenea calatorii, prin intermediul cartilor", le-a spus Abigail Rupp elevilor din Arsita si Magura Ilvei. De asemenea, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" le-a donat carti celor mai mici dintre elevii din Arsita.

Joi, 26 aprilie, Abigail Rupp s-a intalnit la Mediateca Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud cu elevi de la colegiile din Bistrita. Timp de o ora, ea a dialogat cu acestia, le-a povestit despre profesiunea de diplomat, care i-a purtat pasii prin tari de pe mai multe continente si le-a raspuns intrebarilor. Abigail Rupp i-a indemnat pe liceenii bistriteni sa aplice la programele educative ale universitatilor din SUA si le-a promis, atat acestora, cat si gazdelor sale de la biblioteca judeteana ca va reveni la Bistrita si in acest judet, cat de curand.

Dupa intalnirea cu elevii, Abigail Rupp si ceilalti reprezentanti ai Ambasadei SUA la Bucuresti au vizitat sectiile Bibliotecii Judetene "George Cosbuc". Adjunctul Sefului Misiunii SUA in Romania a manifestat un interes aparte pentru fondul de carte veche al bibliotecii si a apreciat in mod deosebit investitia facuta de aceasta institutie in scannerul ultraperformant cu ajutorul caruia sunt copiate si introduse in Biblioteca virtuala cartile si publicatiile rare de care dispune Biblioteca Judeteana "George Cosbuc".

                                 www.bjbn.ro

0 comentarii2737 vizualizări26 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0