Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Vernisajul expozitiei de pictura "Corneliu Dragan-Targoviste".

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in colaborare cu Asociatia Localitatilor si Zonelelor Istorice si de Arta din Romania - ALZIAR, va invita la vernisajul expozitiei de pictura "Corneliu Dragan-Targoviste" - acuarela, miercuri 16 mai 2018, ora 17, gazduita in sala Grigore Bradea. Expozitia cuprinde in jur de 50 de lucrari ce ilustraza maestria artistului in realizarea peisajelor prin studiul dupa natura.

          ''Lucrarile sale trec motivele prin filtrul unei transfigurari interioare, astfel incat cel mai contemporan dintre peisajele urbane ale lui Corneliu Dragan Targoviste capata un fel de patina a vremii si se innobileaza cu nostalgia privirii care-l surprinde in cele mai tainice dintre unghiuri. Arhitecturile de case si biserici se subtiaza, se alungesc si isi estompeaza delicat contururile iar siluetele personajelor surprinse in miscare se alcatuiesc din pete diafane de culoare...Corneliu Dragan Targoviste poate fi considerat si un pictor al anotimpurilor, pentru ca reuseste sa surprinda si sa valorifice, cu egala maiestrie, lumina retinuta si rece a soarelui de iarna, pe cea generoasa a verii, pe cea blanda de toamna, care potenteaza caldura culorilor, ori lumina proaspata si datatoare de optimism a primaverii, in peisajele realizate prin studiul dupa natura'', declara criticul si istoricul de arta, Luiza Barcan.

          Va asteptam cu drag!

          Manager, 
   Alexandru Gavrilas

0 comentarii2835 vizualizări14 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0