Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
FORMA SI DIALOG - Expozitia TOMAGRAPH.

"Profilul artistic al Anei Toma nu poate fi descris cu precizie de nici una dintre vocatiile clasice pe care le admite vocabularul de specialitate - artist, grafician, designer, scenograf? Ea este toate acestea la un loc, si mult mai mult: editor de carte, muzician, manager cultural etc. Creativitatea sa plurivalenta transgreseaza domeniile in care lucreaza, dar mentine totodata o amprenta personala inconfundabila. Felul in care se construieste universul vizual al Anei Toma urmareste relieful unui dialog real cu textele sau cuvintele carora le raspunde, vizand nu doar o traducere dintr-un limbaj in altul, ci o creatie noua de fiecare data, prin care mesajul poate fi potentat, si nu ilustrat. Aceasta relatie dintre imagine si text genereaza si o metoda de lucru cu totul speciala - instalatiile sale din obiecte, colaje, fotografie, gravura si desen sunt transpuse din lumea lor tactila in lumea reproductibila a cartilor sau a afiselor, unde se fac vizibile public. De cele mai multe ori, imaginile astfel prelucrate capata o alta viata, bidimensionala, mult mai cunoscuta decat cea initiala.          Cu ocazia acestei expozitii, insa, lucrarile realizate de Ana cu scopul de a deveni coperte de carte sau ilustratii se arata in totalitate, cuceresc spatiul, isi revendica o materialitate "expandata" si pasesc in lumina galeriei de arta. Aceasta dubla viata a lucrarilor Anei le confera versatilitatea la care multi artisti aspira si articularea vizuala la care viseaza graficienii de azi." (Diana Marincu)
          Vernisaj: 15 iunie, ora 18 la Muzeul De Arta Comparata Singeorz-Bai din str.Republicii nr.68.
          Curator expozitie: Maxim Dumitras
          Prezinta: Ion Barbu
          Evenimentul va fi intregit de lansarea volumelor de poezie "E timpul sa visam un macel", autor, Ionel Ciupureanu si "Cuticular", autor Mikós Tamás
          Bonus: concert Iarba Fiarelor.
          Expozitia poate fi vizitata in perioada 15 iunie - 10 august 2018. 

                      http://www.complexulmuzealbn.ro/

          Va asteptam cu drag!


          MANAGER,

     Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii2422 vizualizări13 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0