Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 26 Martie 2023 - 14587
Copii in fotografia veche.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita luni, 25 iunie ora 18 la Centrul German (Casa Argintarului) din str.Dornei nr.5 la vernisajul expozitiei - Copii in fotografia veche.

          Expozitia foto-documentara reconstituie unele aspecte din viata copiilor la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, reflectate in imaginile vechi din arhivele Muzeului Bistrita si Muzeului Graniceresc Nasaudean, Arhivele Nationale Bistrita-Nasaud, arhive private, internet.

Din imaginile, documentele si textele expuse pe cele 30 de panouri, se pot concluziona diverse atitudini ale adultilor legate de copii si copilarie, cu aspecte frumoase dar si altele, mai putin fericite ale acestora. Se gasesc aspecte legate de munca copiilor, de scoala, de viata in familie, momente de relaxare, excursii, singuri, alaturi de parinti sau profesori etc.

Cu siguranta expozitia aduce elemente de mare atractivitate, ca obiective am dorit aducerea in fata publicului un bogat patrimoniu imagistic, (unele imagini inedite), completat cu documente, cercetari din arhive si carti de specialitate.

 

Va asteptam cu drag!

 

MANAGER,

     Alexandru Gavrilas.

0 comentarii2688 vizualizări22 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0