Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 August 2022 - 14587
COLIBITA FOLK FEST 2018 .

Peste foarte putin timp,  pe  10 si 11 august, va avea loc   SARBATOAREA  SUFLETULUI  PURURI  TANAR,  adica festivalul de muzica folk din tinutul Colibitei, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a editie. COLIBITA  FOLK  FEST  2018   se va desfasura si in acest an la Complexul Turistic FISHERMAN"S, la gazda noastra din ultimii patru ani VASILE  CORUTIU!

  La fel ca in anii precedenti, ziua de vineri, 10 august, va debuta cu Open Stage de la orele 18.00, dar un open stage jurizat de data asta. Cei doritori se pot inscrie la nr. de telefon 0742 529 271 pana in data de 5 august. Concurentii nu pot avea mai mult de 25 de ani si pot concura doar intr-o seara.Premiile pentru acest concurs vor fi astfel:    Locul  III  -   300 lei

                      Locul   II  -    500 lei

                      Locul    I  -  o chitara electroacustica produsa de HORA  Reghin.

  Premiile se acorda pentru fiecare seara, adica si vineri si sambata.

  Speram sa fie suficiente inscrieri la concurs si tineri cat mai bine pregatiti. Poate ca nu sant foarte atractive premiile, dar nu mi se pare normal ca un concurent sa castige o suma de bani la fel cu a unuia ce sustine recitaluri, cu ani de munca si de compozitii inscrise deja, in mentalul publicului de gen!

   De la orele 20.00 trecem la recitaluri; o parte din cei care ne fac viata mai frumoasa prin cantecele lor, vor fi prezenti si in acest an la Colibita: Antonia & Tudor Ivascu,  VALI  SERBAN & FLORIN  SASARMAN, CRISTI  BUICA,  Grupul  ECOUL ( Magda Puskas, Sorina Bloj & David Gabriel Dody ), PUIU  IVANITCHI  si  DUCU  BERTZI !

    Seara de sambata 11 august, va avea pentru-nceput, de la orele18.00, concurs ca si-n prima seara; sant asteptati la scena deschisa, tineri pana in 25 de ani, care vor sa urce pe aceste trepte pline de poezie, muzica si spirit liber numite Muzica Folk! Premiile se vor acorda si in aceasta seara, la fel ca in prima zi. Presedintele juriului din acest an, va fi poetul si jurnalistul  GEORGE  STANCA ! 

    Incepand cu orele 20.00, vraja se va asterne peste toti cei prezenti, iar cei ce vor face seara desavarsita se numesc Sorin Gazdac & Ani Gheorghe, RAUL  CARSTEA,  Formatia  KRIPTON,  ZOIA  ALECU,  Grupul  POESIS  si  VASILE  SEICARU & Nicolae " Nae " Matei !

    Invitatul special al acestei editii este poetul  GEORGE  STANCA, ce ne va incanta cu fragmente din multele si frumoasele sale poezii...

  Pe tot parcursul manifestarii, nenumarate ceaune sau gratare, vor intretine voia buna a participantilor, ravasita din cand in cand cu o bere rece...

  Evenimentul este sustinut la fel ca in anii trecuti de Consiliul Judetean prin Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita-Bargaului, Primaria Prundu-Bargaului, Primaria Tiha-Bargaului si cativa oameni inimosi pe care o sa vi-i amintesc la fata locului, adica pe scena!

 

 Toni Vlad  - presedintele As. Aripi Folktime.

 

 

0 comentarii2478 vizualizări03 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0