Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 21 Aprilie 2024 - 14587
Zilele festive ale comunei Telciu vor avea loc in perioada 18-19 august .

Manifestare ajunsa la editia cu numarul 12, propune in acest an, anul Centenarului, o serie de evenimente, multe dintre ele dedicate celor 100 de ani de istorie romaneasca consfiintita la 1 Decembrie 1918. Organizate cu sprijinul Primariei si Consiliului local Telciu, Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud si, ca de obicei, prin implicarea personala a primarului Sever Muresan, Zilele Festive ale comunei Telciu aduc si in 2018 in fata telcenilor dar si a tuturor oaspetilor care vor ajunge in frumoasa localitate de pe valea Salautei, doua evenimente culturale care, deja, au un impact major in lumea culturala si artistica din Romania. E vorba de "Scoala de vara de la Telciu" dar si de "Intalnirile de la Telciu".

SEVER MURESAN, primarul comunei Telciu: "Iata-ne ajunsi la a XII-a editie a sarbatorii telcenilor dar si a tuturor celor care iubesc Telciul ca localitate simbol a vaii Salautei. O editie pe care o dedicam Centenarului si din care nu vor lipsi surprizele-speram placute, o editie in care ne vom cinsti inaintasii dar si pe cei care prin activitatea lor duc mai departe numele comunei noastre. E o editie in care telcenii dar mai ales oaspetii lor, vor afla despre ceea ce am facut in Telciu in ultimii ani, dar mai ales despre ceea ce vom mai face, sigur, alaturi de intreg consiliul local si de echipa pe care o coordonez in primaria comunei Telciu. Editia a XII-a nu se margineste doar la spectacole de sunet si lumina, ci si la ample si complexe evenimente culturale organizate de doua personalitati originare din Telciu:  istoricul Valer Cosma si poetul Gelu Vlasin."

Este important de punctat faptul ca, anual, in luna august, Telciul devine un fel de capitala culturala a judetului, poate chiar a Transilvaniei.

Program artistic

Ca in fiecare an, prima zi de sarbatoare va fi dedicata tineretului, astfel ca sambata, 18 august, de la ora 19.00, pe scena amenajata in imediata vecinatate a salii de sport, vor urca: Nicoleta Nuca, Elvis Romano, Nicole Cherry, Cristina Vlasin si formatia Talisman.

Duminica, 19 august, va fi ziua folclorului, de la ora 16.00 pe scena de spectacol urmand sa evolueze ansamblul si fanfara din Telciu, Floare Apostol Moldovan, Alex Martari,  Pricop Alecu Ioan, Ana si Virgil Asoltanei si grupul folcloric Fedorca.

Invitati speciali sunt: Ovidiu Purdea Somes, Georgiana Lobont, Nicoleta Voica, Ionut Fulea si grupul instrumental Codru de Romania, precum si ansamblurile  folclorice "Moinesteanca" din Moinesti si "Spice Muresene" din Targu Mures".

La finalul spectacolului, va avea loc un foc de artificii!

Cetateni de onoare

Nici in 2018, primarul Sever Muresan si consiliul local nu au uitat de cei care fac cinste comunei, urmand a fi acordate un numar de patru diplome de cetateni de onoare ai Telciului:

Rodica Fercana Moldovan

Valeri Toderici

Cristian George Ganea

Vasile Stefanut

De asemenea, primarul Sever Muresan va acorda diplome de excelenta "Nunta de aur", acelor cupluri care aniverseaza 50 de ani de casnicie, jumatate din veacul pe care Romania il sarbatoreste de la Marea Unire.

"Ii astept pe toti care ne iubesc comuna, iubesc valea Salautei, o iubesc pe Valeria Peter Predescu, ii astept la Telciu pe toti cei care simt si gandesc romaneste, sa vina alaturi de noi, sa fie partasii bucuriei noastre de a o cinsti si pe Maica Domnului, sub semnul careia organizam aceasta mare sarbatoare!", a conchis primarul comunei Telciu, Sever Muresan.

 

A.C. 

0 comentarii0 vizualizări09 august 2018
rss 2.0
rss 2.0