Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Expozitie de pictura si grafica "Hotarul nevazut" - Bucovina - Athos - Israel.

Mihail Gavril, un pictor bucovinean de exceptie, nascut la data de 9 noiembrie 1961 la Falticeni, judetul Suceava, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Pictura Bucuresti. Mihail Gavril este un artist complet care abordeaza peisajul, compozitiile si portretele. Din calatoriile sale a adus pe panza Bucovina,  Balcicul, Athosul,  imagini de pretutindeni pe unde l-au condus pasii in calatoriile sale,  recompuse si redate in esenta lor, intr-o viziune particulara.

          Creatia lui Mihail Gavril contine o serie de cicluri tematice rezultate ale cautarilor, experimentarilor si trairilor sale artistice.  Ierusalimul i-a  oferit Zidul plangerii, pietrele si drumurile cristice, Athosul manastirile intr-un peisaj mediteranean,  Balcicul peisajul scaldat in lumina. Viziunea sa asupra Rivierei elvetiene a cucerit pe toata lumea si a fost recompensat cu premiul Fundatiei Seymour-Obermer, la un redutabil si prestigios Artforum (2007). 

          Va asteptam alaturi de noi miercuri, 12 septembrie de la ora 17.00 la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, sectia de Arta Contemporana la vernisajul expozitiei de pictura si grafica "Hotarul nevazut" - Bucovina - Athos - Israel.

Prezinta: Alexandru Gavrilas - manager CMBN

Vasile Duda - critic de arta.
Moderator: Alina Berbecaru.

          Va asteptam cu drag!

 

          Manager,

    Alexandru Gavrilas

0 comentarii2695 vizualizări11 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0