Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 20 Mai 2024 - 14587
Va poftim duminica, 21 octombrie 2018, de la ora 19.00, la Sinagoga!

Pentru ca muzica este "timp sonor" si "leacul mintii", violoncelistul Razvan Suma si invitatul sau, Adrian Mantu, pregatesc turneul national "Va plaCello?",care va avea loc in perioada 18-26 octombrie 2018, in 7 orase din Romania: Deva, Timisoara, Cluj-Napoca, Bistrita, Sibiu, Bucuresti si Pitesti.

Repertoriul turneului include compozitii originale scrise pentru doua violoncele de J. B. Barièrre, D. Popper, L. Boccherini si J. Fr. Dotzauer, prelucrari romanesti ale unor piese foarte cunoscute de V. Jianu, dar si o abordare neconventionala a unor cunoscute hituri pop/rock.

Razvan Suma a facut cunostinta cu violoncelul la 6 ani, iar de atunci s-au adunat peste 1.000 de concerte si recitaluri, 13 CD-uri, 6 turnee in formula de trio, fiind in prezent solist concertist al Orchestrelor Radio si conferentiar universitar la Universitatea de Muzica Bucuresti. Sustine masterclass-uri in tara si in strainatate si a initiat proiectului "Va place…?" in anul 2012.

Adrian Mantu este castigatorul a 16 premii internationale in concursuri camerale si de violoncel, obtinand distinctia de Doctor Honoris Causa a Universitatii Nationale Irlandeze. Sustine anual peste 100 de concerte si recitaluri in sali renumite, iar la concertele sale au asistat personalitati marcante ale lumii, precum Papa Ioan Paul al II-lea, Nelson Mandela, Printul Charles, castigatori ai Premiilor Nobel si staruri de la Hollywoo

 

0 comentarii2842 vizualizări18 octombrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0