Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
VIENNA MAGIC CHRISTMAS EDITION.

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE  readuce stralucirea muzicii clasice vieneze intr-un nou concert, la Palatul Culturii din Bistrita VIENNA MAGIC CHRISTMAS EDITION. De 14 ani, mii de spectatori din Romania se bucura de atmosfera sarbatorilor de iarna pe ritmurile fermecatoare ale muzicii clasice vieneze, in interpretarea faimoasei orchestre JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, condusa de charismaticul dirijor Russel McGregor. Traditia continua si in acest an, iar noul concert al muzicienilor austrieci, intitulat "VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION", va rasuna pe scenele mai multor orase din tara noastra, precum Brasov, Bistrita, Cluj-Napoca, Ramnicu-Valcea sau Bucuresti. Spectatorii din Bistrita se vor putea bucura de reprezentatia speciala a muzicienilor austrieci, joi, 13 decembrie, la Palatul Culturii, incepand cu ora 19:00. Lucrari muzicale ce apartin marilor compozitori Johann Strauss I si II, compozitii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar si temele de Craciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar cateva dintre bijuteriile muzicale care vor innobila programul concertului "Vienna Magic - Christmas Edition", timp de doua ore. Johann Strauss Ensemble incanta mii de spectatori din Romania, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang. Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza, in mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, "sora mai mica" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artisti celebri din aria muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Intrucat concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt sustinute, de fiecare data, cu casa inchisa, organizatorii le recomanda tuturor persoanelor interesate sa isi achizitioneze biletele din timp, online de pe Bilete.ro si Ticketnet.ro sau de la casa de bilete a Palatului Culturii. Preturile biletelor variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: Cat.II - 120 lei si Cat.I -150lei. 

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost  fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.
McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Inca de la inceput, Johann Strauss Ensemble a incercat sa isi dezvolte repertoriul intr-un mod care combina numeroasele lucrari muzicale ale familiei Strauss cu compozitii noi. Orchestra acorda o importanta speciala neutralizarii tendintei de comercializare care este din ce in ce mai des asociata cu muzica vieneza. Faptul ca sediul principal al JSE se afla in Linz joaca un rol crucial in definirea personalitatii ansamblului, permitand grupului sa combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei. Orchestra propune des colaborari unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de JSE. Printre compozitiile deja realizate se numara aranjamente de Roland Neuwirth si Guido Mancusi, si piese de Werner Steinmetz si Manfred Kammerhofer.

0 comentarii2765 vizualizări26 octombrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0