Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 15 August 2022 - 14587
"Virginia Branescu la 90 ani, o viata in slujba artei".

Arta cere promovare! Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, Palatul Culturii Bistrita si Societatea Scriitorilor Bistriteni va invita la evenimentul "Virginia Branescu la 90 ani, o viata in slujba artei", care va avea loc vineri, 9 noiembrie a.c., ora 10:00, in sala "Conexiuni" a Palatului Culturii Bistrita. Acesta cuprinde vernisajul expozitiei de pictura "Plaiuri natale - Bistrita-Nasaud" si lansarea volumelor "Adieri crepusculare" si "Albumul", semnate de artista locala, Virginia Branescu.

La eveniment vor participa prefectul judetului, Ovidiu Victor Frent, managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma, scriitorii Menut Maximilian si Zorin Diaconescu, istoricul de arta Vasile Duda si directorul editurii Nosa Nostra, Marin Ecedi.

Cateva cuvinte despre Virginia Branescu:
Virginia Branescu (14.03.1928) a pus pasiunea pentru pictura pe panza si in culori, de drag pentru frumos si locurile natale. Pensionata in urma unei cariere de profesor de limba romana si de pedagogie, dar si de psiholog scolar, este in prezent membra a Societatii Literare "CONEXIUNI" si membra a "Ligii Scriitorilor din Romania".
Lucrarile sale artistice au fost expuse in 14 expozitii de pictura in ulei (12 personale) la Bistrita, Nasaud si Cluj-Napoca, avand un album de pictura tiparit.
In ceea ce priveste activitatile literare, Virginia Branescu a publicat 21 volume, dintre care zece de versuri, doua de proza autobiografica, un portret de pictor in proza, patru volume de eseuri publicistice, o antologie si are in palmares si doua volume traduse in limba germana.
Virginia Branescu are o carte de vizita impresionanta, obtinand multe premii atat pentru creatiile sale artistice vizuale, cat si pentru cele literare.:
Pictura:
Premiul III la Festivalul National "Mihai Eminescu", Ipotesti (pentru promovarea traditiilor satesti), 2011, cu pictura PRIMAVARA LA SALVA
Premiul I la Festivalul National "Mihai Eminescu", Ipotesti, 2012, ci pictura COPIL IN RUGACIUNE
Premiul I la Festivalul "Dropia de Aur", 2014, din localitatea Dor Marunt - Calarasi, cu pictura TESATOAREA
Literatura:
Premiul II obtinut de la "Societatea Scriitorilor de Limba Romana fin Vancouver" - Canada, pentru volumul de poezii SPRE ZARI ALBASTRE (2013)
Premiul II la "Festivalul International de Literatura" - Pamplona (Spania,2013) cu volumul SUFLETUL IN PALMA, in traducere germana MIT DER SEELE IN DER HAND
Premiul de excelenta la "International Festival of Literature", Malmö, Suedia, cu volumul LA PORTILE IUBIRII, ianuare 2014
Premiul I la concursul OM BUN, OM RAU, Rasunetul, 2002 - obtinut pentru proza scurta (NECAZURILE LELII RAVECA)
Diploma primita cu ocazia "Galei Premiilor Culturii Bistritene", 2013, prin "Societatea Conexiuni"
Diploma Literara "In honorem", primita din partea "Ligii Scriitorilor din Romania", cu ocazia zilei de nastere a autoarei (14.03.1928)


Va asteptam la eveniment!

0 comentarii2450 vizualizări06 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0