Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 21 Martie 2023 - 14587
VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION.

PESTE CATEVA ZILE,JOHANN STRAUSS ENSEMBLE AJUNGE  LA BISTRITA IN CONCERTUL "VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION" .  Johann Strauss Ensemble, ansamblul artistic din componenta caruia fac parte unii dintre cei mai talentati muzicieni din Austria, revine in prezenta iubitorilor de muzica clasica din tara noastra alaturi de charismaticuldirijor Russell McGregor,intr-un nou turneu national intitulat "VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION".

 Sarbatoarea muzicii clasice vieneze va debuta pe 11 decembrie, la Teatrul Sica Alexandrescudin Brasov, si va continua pe 12 decembrie, la Opera Nationala din Cluj-Napoca. Publicul spectator din Bistrita se va putea bucura de concertul special prilejuit de sarbatorile de iarna, joi, 13 decembrie, la Palatul Culturii, incepand cu ora 19:00.

Programul muzical al concertului "Vienna Magic - Christmas Edition" va cuprinde lucrari muzicale celebre, ce apartin marilor compozitori Johann Strauss I si II, compozitii de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar si teme de Craciun compuse de Johann Sebastian Bach. 

 

Talentul si profesionalismul incontestabil, pasiunea uriasa pentru arta spectacolului sauinterpretarile tipic vienezeimbinate cu momente fine de umorsunt componentele esentiale carecuceresc spectactorul la fiecare aparitie, creand o conexiunefascinanta cu acesta indiferent de nationalitate sau varsta.

Pentru a se apropia cat mai mult de farmecul muzical autentic straussian, artistii se remarca prin abordareastilului Stehgeiger. Acest lucru se refera la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, in acelasi timp, dirijor si solist. Aceasta tehnica a fost folosita de Johann Strauss cu scopul de a se apropia de spectator, de sparge barierele dintre orchestra si public.

Dirijorul ansamblului, Russell McGregor va canta la o vioara fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind "sora mai mica" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Biletele ramase disponibile mai pot fi procurate online de pe www.bilete.ro, www.ticketnet.ro precum si de la casa de bilete a Palatului Culturii. Preturile biletelor variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: Cat.II - 120 lei si Cat.I -150lei.

 

Despre JOHANN STRAUSS ENSEMBLE

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost  fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.

McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Inca de la inceput, Johann Strauss Ensemble a incercat sa isi dezvolte repertoriul intr-un mod care combina numeroasele lucrari muzicale ale familiei Strauss cu compozitii noi. Orchestra acorda o importanta speciala neutralizarii tendintei de comercializare care este din ce in ce mai des asociata cu muzica vieneza. Faptul ca sediul principal al JSE se afla in Linz joaca un rol crucial in definirea personalitatii ansamblului, permitand grupului sa combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei. Orchestra propune des colaborari unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de JSE. Printre compozitiile deja realizate se numara aranjamente de Roland Neuwirth si Guido Mancusi, si piese de Werner Steinmetz si Manfred Kammerhofer.

 

0 comentarii2597 vizualizări07 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0