Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Cenaclul Cosbuc - sedinta de decembrie.

Azi, joi, 13 decembrie, la ora 19 fara un sfert, la Casa de Cultura a Sindicatelor Bistrita, se reuneste Cenaclul George Cosbuc. Elisabeta Scurtu va citi proza iar Roxana Resvanta- poezie. De asemenea, se va prezenta cea mai recenta carte scrisa de poeta Ana Blandiana, aparuta la Editura Humanitas in toamna acestui an, Variatiuni pe o tema data, dedicata sotului dansei, scriitorului Romulus Rusan.

Elisabeta Scurtu a absolvit Facultatea de Istorie (2011) din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, in aceeasi institutie urmand masteratul (2011-2013), apoi doctoratul (2013-2018). A scris studii de istorie, publicate in Revista Bistritei si Pisanii Sangeorzene. In literatura a debutat in anul 2018 cu volumul Opinca, aparut la Editura Nosa Nostra, Bistrita, obtinand premiul pentru debut al Saloanelor Liviu Rebreanu.

 Roxana Resvanta e eleva la Liceul Teoretic Sanitar din Bistrita si membra a Cercului literar de la Palatul Copiilor Bistrita, in ultimii ani, ea fiind aproape nelipsita de la sedintele de cenaclu. A obtinut mai multe premii literare, dintre care amintim Premiul I  la Concursul Regional "Oda primaverii", Agnita, 2017, sub jurizarea criticului literar Irina Petras.

Sunt asteptati toti iubitorii de literatura!

Organizatorii

0 comentarii3115 vizualizări13 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0