Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
Biblioteca noua din Ilva-Mica.

Peste 5.000 de volume au ajuns zilele acestea la Ilva-Mica si au fost aranjate in rafturile celei mai noi filiale a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud. Aceasta va face parte dintr-un centru cultural pentru tineret in curs de amenajare in Parohia Ortodoxa Ilva-Mica 1. Demersul pentru infiintarea acestei institutii a inceput inca din anul 2016, aflam de la preotul paroh Stefanita Ionel Potra. "In proiect am avut in vedere un centru cultural pentru activitati cu elevii de la scoala din apropiere, care sa cuprinda o biblioteca, o sala multifunctionala cu proiectii de filme, un spatiu tip muzeu pentru toate obiectele vechi ale bisericii - icoane vechi, tablouri s.a.m.d., ca si pentru arhiva bisericii. Va fi un centru cultural catehetic si misionar, de care vor beneficia credinciosii din comuna, in primul rand elevii de la Scoala Gimnaziala nr 1 Demian Nechiti, aflata in proximitatea centrului, care are circa 380 de copii. Deschiderea oficiala va avea loc in data de 14 iulie" a declarat parintele Stefanita Ionel Potra.

Noua biblioteca a prins contur prin efortul unei entuziaste echipe de bibliotecare de la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, coordonata de Ioan Pintea, directorul institutiei, care au aranjat cu meticulozitate cartile in rafturi. "Am adus carti atat pentru elevi, cat si pentru profesori sau cititori pasionati din localitate. Biblioteca este alcatuita din donatii de carte de la cititori de-ai nostri, dar insereaza si carti din proiectul editorial al bibliotecii judetene. Vorbim de peste 5 000 de volume, iar pentru inceput este foarte bine si este foarte important acest demers pentru ca aici biblioteca va fi prelungita, ca sa spunem asa, si de un spatiu expozitional, un mic muzeu. Astfel, cei care vor intra in biblioteca vor avea ocazia sa cunoasca si istoria acestei localitati. Ne bucuram ca parintele paroh Potra a avut aceasta initiativa, care ne-a permis sa infiintam inca o filiala a bibliotecii judetene, un nou punct de imprumut de carte in judet si unde vom putea organiza colocvii, simpozioane, lansari de carte si tot ceea ce tine de o biblioteca dinamica!", a spus Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud.


www.bjbn.ro

 

 

0 comentarii3437 vizualizări05 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0