Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Expozitia "Abstract", cu doctoranzii UAD Cluj-Napoca.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie publica de interes judetean, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, in colaborare cu Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, organizeaza, in perioada 4- 15 iulie 2019, expozitia "Abstract", care reuneste artistii doctoranzi ai UAD Cluj-Napoca,Gagyi Botond, Mihai Gules, Oana Nastasache, Leonardo Silaghi si Nicoleta Tarcea, ale caror teze sunt coordonate de catre Prof. Univ. Dr. Ioan Sbarciu.

 Vernisajul va avea loc joi, 4 iulie 2019, ora 17, la sediul Muzeului de Arta Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, Piata Unirii nr. 30).

 Curator: Dr. Dan Breaz

 Prezinta:

Lucian Nastasa-Kovács

Prof. Univ. Dr. Aurel Codoban

Prof. Univ. Dr. Ioan Sbarciu

 Ioan Sbarciu, presedintele Senatului Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca a reusit, de-a lungul timpului, sa construiasca in peisajul cultural contemporan, impreuna cu echipa Departamentului Pictura al UAD Cluj-Napoca, brandul "Scoala de la Cluj", sintagma care reuneste simbolic o miscare ce aduce in atentia publicului un potential artistic de mare rezonanta nationala si internationala. Fenomen artistic fara precedent in pictura din Romania, acest adevarat curent contemporan este caracterizat de revalorizarea reprezentarii picturale figurative, recunoscut fiind de presa internationala de specialitate ca emblematic pentru arta secolului XXI.

               Cu toate acestea insa, asa dupa cum se remarca si din titlu, actuala expozitie de la Muzeul de Arta Cluj-Napoca reuneste, in salile de expozitie ale binecunoscutei institutii, o serie de lucrari abstracte ale mai tinerilor reprezentanti ai Scolii de la Cluj, un esantion reprezentativ pentru fenomenul pictural dezvoltat in acest centru artistic.
               Expresiile plastice multiplicate prin performantele individuale ale artistilor se plaseaza sub semnul "dimensiunilor progresive" si al descoperirii unor spatialitati si sensibilitati suplimentare fata de universul cotidian, prin intermediul artei picturii.

Expozitia ramane deschisa publicului spre vizitare pana in data de 15 iulie 2019, de miercuri pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10:00-17:00.

 

 

 

0 comentarii3038 vizualizări04 iulie 2019
rss 2.0
rss 2.0