Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Ziua Granicerului Nasaudean".

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Primaria Orasului Nasaud, Casa de Cultura "Liviu Rebreanu", Nasaud si Asociatia "Mereu impreuna" organizeaza, in data de 11 septembrie 2019, incepand cu orele 12.00 la Muzeul Graniceresc Nasaudean, "Ziua Granicerului Nasaudean".

Evenimentul este dedicat comemorarii istoriei granicerismului din Tara Nasaudului, a jerfelor si spiritului national al taranilor-luptatori din Regimentul II de granita valah, si are ca scop principal intarirea coeziunii comunitatii urmasilor granicerilor nasaudeni, a simtului patriotic si national, al reabilitarii sentimentului de mandrie locala, evocarii trecutului spectaculos si exceptional al comunitatilor rurale de pe Valea Somesului, Valea Sieului si zona Bargaielor, care au constituit subunitatile militare ale regimentului nasaudean.

Locatia desfasurarii evenimentului este una speciala. Muzeul Graniceresc Nasaudean este constituit dintr-un complex de cladiri, zona expozitionala fiind adapostita in fosta cazarma militara a regimentului, o cladire care poarta amprenta istoriei acestor locuri si a locuitorilor ei.

Programul "Zilei Granicerului Nasaudean" cuprinde o paleta variata de activitati: expozitia dedicata istoriei granicerilor nasaudeni, adapostita in vechea cazarma militara austriaca, parada militara si depunere de coroana la Monumentul Eroilor, organizarea unui bivuac istorico-militar, prezentare de uniforme militare graniceresti, manevre tactice si instructie de front specifica perioadei evocate, "Teatru nescris" de la Sant, dans medieval prezentat de trupa "Dancing Wings", recital Dan Pantis si concert extraordinar Vali Boghean Band.

Va asteptam cu drag!

 

          MANAGER,

        Alexandru Gavrilas

0 comentarii3164 vizualizări04 septembrie 2019




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0