
CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, CENTRUL JUDETEAN pentru CULTURA BISTRITA -NASAUD, ASOCIATIA MuseArt in parteneriat cu SOCIETATEA DE CONCERTE BISTRITA va invita la
TURNEUL INTERNATIONAL "IMAGINE CHOPIN" 2019, Sinziana Mircea & friends
Sinziana Mircea, pian
Raisa Mihai, chitara
Amalia Lazarciuc, soprana
Frederic Chopin
Nocturna Op Postum in do# minor
Grande Valse Brillante Op 18
Balada Op 23 No 1 in sol minor Sinziana Mircea, pian
Frederic Chopin - Francisco Tarrega: Transcriptii pentru chitara clasica
Preludiul Op 28 No 7
Nocturna Op 9 No 2 Raisa Mihai, chitara
Frederic Chopin
Andante Spianato & Marea Poloneza Op 22
Nocturna Op 15 No 1 in Fa major
Scherzo Op 31 No 2 in si bemol minor Sinziana Mircea, pian
Transcriptii & Variatiuni pe teme de Chopin
"Prayer" - Vocalise
Transcriptie dupa Preludiul Op 28 No 4 pentru soprana, pian si chitara de
Sinziana Mircea, Raisa Mihai & Amalia Lazarciuc
Sinziana Mircea, pian
Amalia Lazarciuc, soprana
Raisa Mihai, chitara
Frederic Chopin
Cantec polonez Op 74 No 9 "Melodia" Amalia Lazarciuc, soprana
Sinziana Mircea, pian
Transcriptii & Variatiuni pe teme de Chopin
"Imagine Chopin" - Fandango
Variatiuni pe teme din Valsul Op 69 No 2 pentru pian si chitara de Sinziana Mircea & Raisa Mihai
"Revival" - Bolero
Variatiuni pe teme din Nocturna Op 48 No 1 pentru pian si chitara de Sinziana Mircea & Raisa Mihai
Sinziana Mircea, piano
Raisa Mihai, guitar
BIOGRAFII
SINZIANA MIRCEA
Pianista Sinziana Mircea isi desfasoara cariera solistica pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La numai 20 de ani a debutat la Tokyo Metropolitan Theater si la St Martin-in-the-Fields din Londra. Recitalul sau de debut la Carnegie Hall din New York a avut loc la numai 24 de ani cu casa inchisa, fiind rasplatita de publicul american cu ovatii in picioare minute in sir. Aceasta cariera solistica a inceput dealtfel foarte devreme. Prima aparitie publica pe scena Ateneului Roman a avut loc la numai sapte ani, urmata fiind de numeroase concerte in Romania si Europa si chiar in America - unde a debutat la varsta de 11 ani. Au urmat apoi primele turnee in SUA (14 ani), Japonia (20 ani) si China (24 de ani).
In anul 2019, muziciana romana a debutat ca solista a Orchestrei de Camera Radio pe scena Salii Radio din Bucuresti intr-un concert "sold out" si a sustinut un amplu turneu de 9 concerte in Japonia, intampinat cu entuziasm de public si presa de specialitate. Astfel, ziarul Tokachi-Mainichi nota in data de 18 iunie 2019: "Sinziana Mircea a vrajit publicul cu minunata sa arta pianistica", Obihiro, Japonia.
Anul 2019 i-a adus Sinzianei Premiul I la "Golden Classical Music Awards" International Competition, ceea ce o va readuce pe pianista romana pe prestigioasa scena americana de la Carnegie Hall in noiembrie 2019. De asemenea, in acelasi an a castigat doua Premii I - "Salzburg" si "Amsterdam" la Grand Prize Virtuoso Competition.
Aceste premii completeaza portofoliul distinctiilor castigate inca de la varste fragede. In anul 2017, Sinziana a fost distinsa cu titlul Young Steinway Artist ca urmare a unei selectii extrem de riguroase la nivel mondial in care sunt alesi cei mai promitatori tineri pianisti din lume. In anul 2016 a castigat premiul Academiei Internationale de Pian de la Miami iar in 2014 a devenit primul pianist roman care a obtinut o bursa de la Fundatia Van Cliburn si TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy.
Dealtfel, cariera Sinzianei Mircea este marcata de aparitii alaturi de orchestre filarmonice din Romania (Arad, Pitesti, Craiova), precum si in festivaluri prestigioase dintre care amintim Festivalul George Enescu alaturi de Alexandru Tomescu si Omar Massa, Festivalul "Palermo Classica", "MusicaRiva Festival" ca solista a Washington DC Youth Orchestra. In plan solistic, a colaborat cu dirijori precum Mitsuyoshi Oikawa, Mikhail Jurowski, Gianluigi Zampieri, Cristian Neagu, Walter Attanasi, Amaury du Closel. In plan cameral, pianista concerteaza in mod constant alaturi de Alexandru Tomescu, cel mai important violonist roman, in cadrul a numeroase turnee, dintre care pot fi mentionate "Turneul Stradivarius" si "West meets East".
Activitatea sa discografica include doua CD-uri: discul "Nihil Sine Deo" (Editura Casa Radio), clasat pe locul al treilea la concursul national pentru cel mai bun CD de muzica clasica din Romania in 2016, organizat de Radio Romania Muzical, precum si cel de-al doilea CD lansat de casa italiana Sheva Collection, in 2017, "Unending Love - Iubire nemuritoare", CD distribuit in intreaga lume de NAXOS. Inregistrarile concertelor sale au fost difuzate de BBC Radio 3, RAI 3 Italia, Music3 Belgia, Radio Romania Muzical si alte canale principale de radio pentru muzica clasica din intreaga Europa (cum ar fi Suedia, Norvegia, Polonia).
Arta pianistica a Sinzianei Mircea s-a format sub indrumarea unor mari personalitati ale lumii muzicale, precum Aldo Ciccolini, Ronan O’Hora, Pascal Roge, Boris Petrushansky, Verona Maier. Pianista romana si-a inceput studiile la Bucuresti sub indrumarea profesorilor Elena Dumitrescu, Olga Szel, Stela Dragulin. Ulterior, a obtinut diploma de licenta cu calificari maxime la Hochschule für Musik und Tanz Koln (Germania) si diploma de masterat la Guildhall School of Music and Drama Londra (Marea Britanie), cu o bursa generoasa oferita de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia).
Pe langa studiile muzicale, in decembrie 2018 Sinziana a obtinut diploma de master in Managementul Artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano. In acelasi an a fondat la Bucuresti MuseArt Academy, o scoala de muzica in care colaboreaza alaturi de alti tineri muzicieni romani. Echipa MuseArt Academy sustine cursuri, concerte si evenimente educationale pentru copii si adulti pasionati de muzica.
RAISA MIHAI
Raisa Mihai este studenta in anul III la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. A castigat numeroase premii la concursuri nationale si internationale de chitara printre care Premiul II la Transilvania International Guitar Festival, Premiul I la Montenegro International Guitar Competition, categoria Duo si Premiul II la Concursul Eduard Pamfil, categoria solo. A sustinut numeroase concerte in Romania, Muntenegru, Italia, Bulgaria, Marea Britanie. Raisa are o personalitate complexa, fiind pasionata si de teatru.
AMALIA LAZARCIUC
Soprana Amalia Lazarciuc este masteranda in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. De-a lungul anilor a concertat ca solista pe scene precum Ateneul Roman, Filarmonica Sibiu sau Opera de Stat din Stara Zagora din Bulgaria. De asemenea, a sustinut numeroase concerte ca membra a Corului Canticum Bucuresti. Amalia Lazarciuc a participat la masterclass-uri cu mari personalitati precum Sylvia Greenberg, David Malis sau Kristen Buhl Moller.
![]() | ![]() |
0 comentarii | 2821 vizualizări | 17 octombrie 2019 |