Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Polifonii pe luciu de oglinda.

Muzeul de Arta Cluj-Napoca, institutie publica de interes judetean, care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza, in data de 29 noiembrie 2019, un eveniment cultural caritabil in beneficiul Centrului de ingrijiri paliative "Sf. Nectarie" din Cluj-Napoca.

Afland de unele nevoi materiale ale Centrului "Sf. Nectarie" - desfasurarea activitatii acestuia fiind asigurata din donatii si voluntariat - 45 de poeti, in marea lor majoritate consacrati, dar si dintre cei aflati mai la inceputurile chemarii, si-au reunit versurile pentru organizarea unui eveniment caritabil prin care sa se acopere, macar partial, cele necesare stradaniei zilnice in ingrijirea paliativa. Astfel, s-a nascut volumul de poezii "Polifonii pe luciu de oglinda", coordonat de Remus Octavian Campean (ROC) si prefatat de Vianu Muresan, aparut la Editura Scoala Ardeleana, ilustrat cu picturi ale artistului Marius Valentin Mosutan, care se va lansa in cadrul acestui eveniment.

Seara de 29 noiembrie 2019 va fi una speciala. Poetica si muzicala. Evenimentul va debuta la ora 18 cu recitalul de poezie sustinut de doamna Elena Ivanca, actrita a Teatrului National din Cluj-Napoca. Va urma lansarea antologiei "Polifonii pe luciu de oglinda" cu prezentari ale managerului Muzeului de Arta Cluj-Napoca, domnul Lucian Nastasa-Kovács, a directorului Editurii Scoala Ardeleana, domnul Vasile G. Dancu, a poetului si jazzologului Virgil Mihaiu si a coordonatorului volumului, Remus Octavian Campean. Serata se va incheia cu microrecitalul de pian al tinerei pianiste Arca Maria Rus, eleva a Liceului de Muzica "Sigismund Toduta" din Cluj-Napoca. Volumul "Polifonii pe luciu de oglinda" va fi disponibil gratuit in seara evenimentului, cu recomandarea unei donatii oferite Centrului de ingrijiri paliative "Sf. Nectarie".

Va invitam, asadar, pe 29 noiembrie 2019, ora 18, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, sala Tonitza, sa luati parte la acest eveniment special si la lansarea volumului de poezii "Polifonii pe luciu de oglinda".  Un proiect sustinut de Banca Transilvania. 

0 comentarii3024 vizualizări26 noiembrie 2019




rss 2.0
rss 2.0