Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 30 Martie 2023 - 14587
Manifestarile de Pfingstfest, un mare semi-esec. Salvarea a venit de la Iris. Cu toate acestea primarul Cretu a fost huiduit copios.

Ceva publicitate si cateva anunturi, la atat s-a rezumat toata reclama acestor manifestari ce se doreau a fi pe parcursul a 3 zile pline si la care sa vina mii de bistriteni. Cu toate acestea vineri si sambata doar cativa zeci de bistriteni se aflau la scena din oborul din Viisoara, deoarece majoritatea erau preocupati de sarbatoarea Rusaliilor sau nu au fost atrasi de dansatorii din Bistrita , BN si tara. Au fost situatii chiar jenante cand s-a dansat sau cantat doar pentru organizatori si formatiile invitate. Aaa …si cate un comerciant fara clienti.

Salvarea de la niste manisfestari foarte costisitoare(onorariile artistilor, masa, cazare, diurne, etc, pentru invitatii din tara este de ordinul sutelor de milioane de lei vechi) si fara efect, a venit din partea trupei Iris si a solistului Cristi Minculescu  care au adunat  cateva sute de bistriteni, majoritatea tineri, in fostul obor de animale de la Viisoarea.

Trupa Iris si-a facut datoria , a cantat cele mai cunoscute piese ale sale, alaturi de cateva cantece mai noi, lumea a dansat, a cantat,  a fost bine. Momentul adevarului pentru primarie si organizatori a venit la final cand Minculescu a adus multumiri lui Dorel Cosma pentru organizare. S-au auzit aplauze si razlet cateva huiduieli, in schimb cand a venit randul  primarului Cretu sa primeasca multumiri, tinerii s-au dezlantuit. Un cor de huiduieli a intampinat intentia primarului de a urca pe scena, intentie dejucata de cei ce se considera jigniti de edilul sef. Cativa tineri au declatat pentru www.bistritanews.ro ca s-au simtit umiliti si tratati cu dispret de catre primar cand a organizat manifestarile in oborul de animale de la Viisoara, in loc sa le organizeze in centrul orasului sau in zona Granicerilor-Lac unde puteau venii in conditii decente mai multi bistriteni. In aceasta situatie tot mai multi bistriteni vor sa ia atitudine fata de ideile "crete" ale primarului, mai ales ca se apropie Zilele Bistritei cu aceeasi preconizata impartire intre manifestarile din Bistrita si Viisoara.

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu2674 vizualizări13 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0